2009 m. kovo 7 d., šeštadienis

Dovilė vis nori kur nors sudalyvauti

Vakar turėjau labai gerą progą prisiminti, kaip per porą minučių padaryti žmonėms tinkamą, žinoma, teigiamą įspūdį apie save. Tai būtų buvę daug lengviau, jeigu nebūčiau atsitiktinai sugalvojus Atrankoje dalyvauti iš vakaro prieš einant į koncertą (Suicide DJs buvo jėga! aut. past.).
Tik vėlame ryte suvokiau, kad Atrankon (baisus žodis) reikia nueiti paruošus namų darbą/kūrybinę užduotį. Kas tai ir kaip tai turėtų atrodyti neturėjau supratimo, juolab nesijaučiu labai kūrybinga anei labai kažkokiu talentu pasižyminti. Viskas vėlgi būtų buvę labai nesudėtinga, jei būčiau neturėjus popietei planų ir neišvažiavus centran su mintim, kad visgi nuspręsiu eiti ar neiti kone vietoje vis dėl tos kūrybinės užduoties. Nerašyčiau čia toliau jei nebūčiau sugalvojusi eiti, nes pagalvojau, kad tik dėl tokių dalykų sutrukdyti sau patirt kažką gero yra neverta. Ta proga, eidama per Akropolį nugvelbiau laikraštį.
Vietoje pasijaučiau nejaukiai, nes sėdėjome gana oficialiame kambaryje su oficialiai nusiteikusiais "seniais"-vertintojais ir ~11 gana sumišusių kandidatų. Taip, aš ten gerokai suskydus sėdėjau todėl, kad galvoje skambėjo tik viena - Stipriai Kitaip dainelė apie garso operatorių ir jokia mintis niekaip neatėjo. Buvusį jausmą galiu palyginti su beždžionėle. Pirmieji pristatymai neatrodė nors virsk per galvą, tai supratau, kad čia užtenka parodyti kažką smagaus ir mielo, kad tave atsimintų. Todėl atėjus mano eilei aš ir padainavau tą dainelę apie garso operatorių (taip nustebinau ir save pačią) bei padariau porą lankstymų su laikraščiu, kurie ne iki galo pavyko. Shame on me:) prieš mane buvusi mergaitė lankstė gerves, o Rimas kalbėjo apie tai, kad sutaria su kompais, todėl kaip ir pasijuokiau iš jų abiejų. Po manęs ir vėl sekė gervių lankstymai, todėl galop jautėmės kaip lankstinių seminare.
Kitas etapas buvo jaukesnis, nes visi galėjome valgyti tortą ir žaisti man labai patikusį team-buildingo žaidimą, laukiant eilės eiti pasitikti savo likimo bandant atsakyti į simuliacinius klausimus "ką darytum jeigu" kitoje patalpoje.
Kalbant apie žaidimą, jo esmė buvo kalbėti vienam iš žaidėjų apie save vieną minutę, o kitą klausyti, paskui keistis partneriais ir vėl iš naujo. Keista, bet niekam nesinorėjo sakyti to paties tam naujam partneriui, o tikslas gi suintriguoti taip, kad norėtum su partneriu kalbėti apie viską ir vėliau. Tai pavyko visiems, nes arba visi ten buvo lyderiai, arba vieno tipažo žmonės, kuriuos vienijo ta pati motyvacija daryti gerus darbus be atlygio. Įdomu tai, kad tame žaidime dalyvavo ir vienas iš vertintojų ir dauguma bandė jam per minutę savotiškai įsiteikti, kalbant kokie mes esame nesavanaudžiai kaip gyvenime dirbame savanoriškai, kaip mums patinka bendrauti ir išmėginti save, tik kiekvienas tai padarė savaip žaviai. Supratau, kad taip buvo todėl, kad praktiškai pagal žmogaus matomą nuotaiką ir minimalias žinias apie jį tu automatiškai pasirenki ką sakyti ir yra žiauriai malonu matyti, kad per tokį trumpą laiką tavo partneris nori tavęs klausti, tačiau to daryti negali.
Pati simuliacija praėjo geriau negu aš tikėjausi. Nė velnio nenutuokiau ko galėtų paklausti ir kaip galėčiau išsisukti, bet pasikrovus pasitikėjimo savimi iš lauki amojo nužingsniavau su šypsena. Ten klausimai buvo apie situacijas, su kuriomis dar nesu susidūrusi, nes lendu į reikalą susijusį su vaikais, o aš iš tiesų nevisada ir tikrai ne viską žinau apie tai, kaip elgtis su paauglizmo protrūkiais. Supratau, kad iki šiol pasirinkti darbai mane išmokė visuomet pasiruošti planui A, B ir C, kurie mane ir veda į priekį. Ilgai netrukau, sulaukiau palankumo ženklų ir turą baigiau.

Pati Atranka (o, jau nebe taip baisiai skamba!) man labai patiko, nes ten buvę žmonės buvo neįtikėtini ir tos trys valandos tiesiog praskriejo domintis ir atrandant dalykus apie superįdomius dalyvius, kurie, pasirodo visada buvo aplink, bendrus interesus, tikslus ir svarbiausia mane pačią.
Nekantriai laukiu rezultatų:)

1 komentarai (-ų):

Judita S. rašė...

vistiek atspėjau!:)))

 
Blogger design by suckmylolly.com