2009 m. kovo 3 d., antradienis

Apie vis prabėgančias dailias kiaulaites man per kelią

Nors mintyse sau žadėjau nekopypeistinti savo senų įrašų, versti naują, baltą lapą, bet negaliu susilaikyti nesulaužius šios minties dėl vieno - kiaulystės dėsnių. Pagalvojau, kad būtent jie sąlygoja galybę keistų įvykių mano gyvenime ir ateityje čia būsiantys mano kasdienybės aidai tikrai siesis su jais. Neabejoju, kad sąrašas tikrai pailgės ir galbūt pasidarys įdomesnis. O dabar plačiau apie tai:

Dažniausi kiaulystės dėsniai (toliau K.D.), pasitaikantys bent kartą per savaitę, yra susiję su autobusais. Taigi, trumpai apie juos.
Į centrą galiu važiuoti dviem būdais:
a) tiesioginiu autobusu, kuris kartais ilgėliau važiuoja, mat aplanko visas traukos vietas, kur pasitaiko kamščių ir panašių trukdžių.
b) netiesioginiu autobusu. Juo važiuojant arba reikia eiti, arba eiti ir perlipti į kitą. Su juo net kažkiek greičiau retsykiais būna.
Visada jei laukiant atvažiuoja reisas B ir aš pamąstau, kad gal lipt, bet nusprendžiu to nedaryt, nes tuoj atvažiuos reisas A, pastarasis tiesiog arba taip vėluoja, kad aš pavėluoju, arba iš viso neatvažiuoja.

Taip pat pasitaiko ir panašių dėsnių, kai gali rinktis, į kurią stotelę eiti pasivaikštant, ir pasirenki patrauklesnę, bet tolesnę, tai nespėjus į autobusą supranti, kad jei būtum likus artimesnėj, būtum suspėjus. Tada lieki vegetuoti stotelėje su bobutėmis maždaug dvidešimčiai iššvaistytų minučių.

Neseniai praėjusi sesija supažindino mane su nauja kiaulyste. Jei aš jaučiau, jog parašiau egzaminą maždaug apsidraudžiamam, mažiausiam galimam pažymiui, tai būtinai gauvau nedaug mažiau arba tiek, kiek jaučiau, tačiau jokiais būdais ne daugiau, o būdavo, kad gana dažnai daugiau gaudavau. Tai neramina mane.

Dar vienas rimtas K.D. jau pradėjęs kelti nerimą yra vyrai. Čia nesileisime į smulkmenas, tik struktūriškai išnagrinėsime atvejus.
Aš:
a) arba susižaviu (kas mano gyvenime itin retai pasitaiko) ne tais vyrais;
b) arba nuolatos [ne]stipriai skaudinu tuos, kurie nę tą [t.y. mane] pasirenka;
c) arba mums nelemta būti kartu.
Vyrai:
A) arba šiaip susižavi kaip pažintimi. Normalu ir visiems pasitaiko :}
B) arba mane ilgam ir skausmingam laikui turi širdy ir vis kartas nuo karto bando sugrįžti, atnaujinti ryšį, aktyviai ir viltingai bendrauti.
C) iš varianto A bando tapti bent jau draugyčiais.
D) staiga iš draugų sumąsto tapti ne tik draugais.

Taigi, variantai dažniausiai kertasi taip: a-B; a-atitikimo nebūna, a-A(?), b-B, b-C, b-D, c-A, c-D, c-B.

Taip pat pasitaiko ir SMSinių K.D. Jei jau parašo koks nevykėlis ir neduokdieve parašau bent "?"(ką gali žinot, gal pažįstamas žmogus rašo), jie pristoja mėnesiams, nors daugiau iš manęs nesulaukia nė vieno simbolio.
Ką jau kalbėti apie pasiteiravimus kas rašo man čia.

Dar, kartkartėmis, kai jau žinau, kad pavėluosiu, kai taip slenka autobusas ir pranešu, tai tada būtinai atvažiuoju-atskrieju per anksti ir nerandu kolegos, nes tas irgi vėluoja. Jei nerašau - viskas okei.
Jei aš vėluoju, o tas jausmas man yra vienas nemaloniausių, bet neturiu pinigų sąskaitoje, tai būtinai kolega irgi vėluoja, tik daaar labiau ir apie tai, aišku, nepraneša.

Žavingas K.D.: kai bandai laimėti, tarkime, Carlsbergo taurę ir vis žavingai bandai dar kartą ir niekaip nelaimi, tai atėjęs draugas, arba žmogus prie gretimo stalo būtinai ją laimi.
Arba, kai gurkšnoji ko nors iš visų mažiausiai su intencija neprisigerti, būtinai jautiesi apsvaigusi kaip reikiant. Arba įdomiame vakarėlyje iš viso negali net apsvaigti, kai kiti aplinkui jau įšilę, nors vartoji +- tiek pat.

Tam kartui užteks, nors kiaulystės dėsnių mano gyvenime yra hyper daug.
Ir taip taip aš tikrai jaučiuosi atsakinga už dalykus, kurie labai netiesiogiai nuo manęs priklauso, arba, apie kuriuos nereikia tiek daug galvoti.

2 komentarai (-ų):

Judita S. rašė...

Jau tie autobusai, tai kažkokia atskira respublika su savu laiku, įpročiais, nemandagumais, triukšmais ir maloniais susitikimais.
Daug ir aš galėčiau papasakot apie baisenybes matytas juose, pasyklidimus (taip pat ir su tavimi, va va...), pavėlavimus ir t.t.

Dar smagu autobusuose/troleibusuose kvatotis ir žiūrėt kaip bobutės niurzga :)
O man labiau patinka troleibusai.Va, nes jų niekad nebuvo ir nebus mano mieste :)

Autorius rašė...

Aš žinau, kad kada nors pribręsiu atskiram įrašui apie viešąjį transportą, kuris, nors ir turi savų minusų, bet man tikrai labai patinka ir yra miestietiško gyvenimo dalis.

 
Blogger design by suckmylolly.com