2009 m. gegužės 26 d., antradienis

Antradienis



Šio rytmetėlio egzamine manieji, rausvi ir gražūs lūkesčiai, ko gero, viršijo galimybes. Liūdna taip liūdnai mokytis dalyką, kurį galvoju, kad visai neblogai žinau iš praktikos.. Na, bet viliuos, jog galutinis įvertinimas man patiks, norėčiau, kad jis būtų panašus į begalybę *užsisvajoja*:)
Visą dieną galvoje skamba Nesimokymo dainelė ir todėl nutaikydama progą, kuomet morališkai pavargstu, aš su džiaugsmu imuosi daryti visko, kas mane tolina nuo "socialinių kokybinių kultūrinių tyrimų metodikos" medžiagos. Tiesa, nežinau, ar teisingai pavadinimą parašiau - šį dalyką mes vadiname tiesiog "Novelskaite" arba "sociologija", nes tiek dėstytoja, tiek jos socialinės paradigmos mus kaip prakeiksmas persekioja jau trečią pusmetį ir malasi tas pats per tą patį, tik vis painiau ir neįdomiau tiek studentams, tiek dėstytojai. Ir ši pavadinimo nežinojimo situacija man staiga priminė vieną Justės pasakotą anekdotą:
Ateina studentai į egzaminą. Dėstytojas ir sako: "Klausimas dešimtukui: Iš kokios spalvos vadovėlio mokėmės šį pusmetį?" Visi purto galvas, niekas niekas nežino. Dėstytojas tęsia: "Klausimas septynetui: Kokia mano pavardė?" Visi purto galvas, tyla. "Klausimas penketui: kokio dalyko egzaminą laikome?" vėl niekas nežino. Dėstytojui nieko nelieka, kaip nepasirašyti, o studentai išėję sako "Kirvis *bliamba*..."
Ar aš jau pasmerkta?
Beje, kalbant apie mokymąsi ir šio dalyko medžiagą, tai ji paskutinę valandą ėmė darytis netgi įdomi - pavyzdžiui, pati save pagaunu kaip gana dėmesingą, nes imu pastebėti visas gramatines ir logines klaidas, kaip kad trys skaidrės vienodu tekstu iš eilės. Ir tada suvokiu, jog kartojimas - mokslo motina! Ir, matyt, čia specialiai dėl manęs taip sudėliota buvo:)

Anyway, be socialinių kultūrinių kokybinių tyrimų metodikų medžiagos mokymosi šiandien linksmai atlaikiau pronouncation quiz, kurio metu prajuokinau dėstytoją, nes atsisakiau skaityt žodį "unprecedented" ne tik dėl nežinojimo kaip kirčiuojas ir tarias, bet ir dėl to, jog tiesiog nežinau, ką tai reiškia apskritai. Taip pat labai nuoširdžiai netyčia pradžiuginau kasininkę, kuriai turbūt niekas šį mėnesį nebuvo ištaręs "geros dienos" tiesiog šiaip sau. Dienos bėgyje valgiau vaikišką porciją ledų, priešpiečius iš dėžutės, dėl taupymo sumetimų, žiūrėjau kaip šlavėjai nekruopščiai atlieka savo darbą ir linksminau Moniką savo keistomis idėjomis, kurių paskutiniu metu man nestinga. Taip pat sudalyvavau drug-dylerių susitikime, kurio metu palaukiau kol iš bankomato man bus ištraukti pinigėliai, perėmiau juos ir mainais atidaviau paslaptingą raudoną maišelį, o už gautus pinigus pirkau Coca Colos!

P.s. Linkėjimai Jutai!

2 komentarai (-ų):

dar viena blogerė rašė...

vasarą tai tu pas mane atvažiuosi, ane?

Autorius rašė...

M, tai turbūt kad:}
Galbūt net kitos savaitės pradžioje, jei dabar netyčiomis pasitikrinus banko sąskaitą užmatysiu, kad stipendiją pervedė:)

 
Blogger design by suckmylolly.com