2009 m. gegužės 3 d., sekmadienis

Gatvės muzikos diena Kaune: Įspūdžiai organizatorių akimis

Kaip gyveni? - GERAI!!
Kaip tu jauties? - LAI-MIN-GAS!!

Noriu, kad būtų taip amžinai,

Šiandien mūsų gatvėj niekas nemiega!

Taip nugalėję visus kompleksus organizatoriai drauge su savanoriais dainavome eisenos metu, stebint keliems šimtams miestiečių, Gatvės Muzikos Dienoje Kaune, pranokusioje visus mūsų lūkesčius!
Nuo pat ryto spirgėjau kaip mažas vaikas, kai suvokiau, kokį kiekį žmonių mums pavyko įtraukti į miestą ir kokio mąsto šventę sukūrėme. Skaičiuojant išdalintomis programėlėmis - jų buvo arti 3 tūkstančių, o dar kiek būta tų, kuriems jos nereikėjo!
Gaila tik, kad nemaža dalis atlikėjų visgi pabijojo groti, bet tie, kurie visgi atvyko sulaukė masinių auditorijos mąstų. Regis, įtikome visiems - hiphopo skveras visada turėjo savo klausytoją, net 2 DJ erdvės taip pat jais nesiskundė, rock žanro mėgėjai turėjo ką išgirsti, o tarp dviejų kulminacinių taškų buvę akustinės muzikos atlikėjai nesiskundė dėmesio stoka.
Likau nustebinta sukurtos nuostabios auros, solidarumo, tvarkingumo, pagarbos ir pavyzdingo viešosios tvarkos laikymosi. Po renginio beveik neturėjome ką veikti, nes praktiškai visos šiukšlės buvo tvarkingai sumestos į viešąsias šiukšliadėžes, nesulaukiau nė vieno grasinančio ikiteismine byla ar kažkuo piktu skambučio ir apskritai, tikėjausi, kad kaunietį įtraukti bus daug daug sunkiau. Visos dienos metu jautėsi šventės atmosfera, žmonės ilsėjosi, buvo drauge. Praktiškai visos ruoštos dienos staigmenos išsipildė 100 proc, žmonės įsitraukė, šypsojosi ir klausė kur ir kada galės pamatyti dar. Na, o tai, žinoma, savanoriams ir koordinatoriams teikė daug džiaugsmo, nes kurti dienos programą buvo nelengva. Atlikdami pailsėjome ir patys sudalyvaudami įrodėme, kad visai nebūtina turėti auksinį balsą, mokėti groti - yra ir kitų puikių priemonių kurti gatvės muziką.

Jaučiuosi be galo dėkinga Kauno miesto pučiamųjų orkestrui "Ąžuolynas", fakyrams "Ugnies valdovai" ir šokių studijai "Re_D", kurie nepaisant nepatogaus laiko atvyko mums padėti uždaryti garsų fiestą ir tai padarė įspūdingiau nei galėjome tikėtis!
Taip pat visiems geriems žmonėms, kurie suteikė elektros tiekimą mūsų altikėjams, bei padėjo įgyvendinti Gatvės muzikos dienos idėją ir mūsų mieste. Žinoma, ačiū sakau ir miesto merui už tai, kad įvertino mūsų darbą.

Kaip vienas pažįstamas žmogus, sužinojęs mūsų renginio biudžetą, sakė: "Maniau, kad tik Jėzus Kristus sugeba su vienu kepalu minia pamaitinti".


Na, o dabar kadrai, kuriuos pavyko rasti peržvelgus žiniasklaidos ir mėgėjų virtualiasias erdves.
Fotografavo: Artiom Ištuganov,
Erikas Ovčarenko, Saulius ir kiti, man nežinomi žmonės. Bus daugiau:)























4 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Fainos nuotraukos. Atrodo, kad buvo išties smagus renginys. Ir įtariu, kad jaukesnis negu Vilniuje.:)

Judita S. rašė...

ėj ėj, nelyginkim, nes susiginčyt galima. Aš Vilniuje buvau ir atmosfera buvo NUOS-TA-BI :)
Nuo visokiausiu performasų iki liaudies šokių parkeliuose ir visko tiek daug, sunku apsakyt.

Bet labai džiaugiuos ir Kaunu, puikiai padirbėta.:)

dar viena blogerė rašė...

nu argi aš nesakiau, kad viskas bus taip faina! eina sau, kaip aš džiaugiuosi, tikrai viskas labai gražiai atrodo, ša u n u o l i a i !!!

Autorius rašė...

Mums labai smagu būt įvertintiem!

 
Blogger design by suckmylolly.com