2009 m. liepos 16 d., ketvirtadienis

Apie miestietiškas pramogas

Šiandien ėmiau ir pagalvojau, kad šią savaitę beveik neišleidau pinigų, bet tikrai nemažai pamačiau! Tad trumpai apie viską:

Pirmadienį, dalyvavau Burbuliatoriuje, kuris šį kartą dalyvių skaičiumi gerokai pranoko praėjusį ir buvo dar smagiau pasisocializuoti su miestiečiais gražų vasaros vakarą vienoje iš labiausiai merdėjančių Kauno centro vietų. Kas labai įdomu, apžvelgę teritoriją su drauge nutarėme, kad šios vaikiškos pramogos dalyvių amžiaus vidurkis ko gero viršyjo 20! Muilo burbulai daro stebuklus! Taip pat gerina savijautą ir grąžina gyvenimui spalvų ir džiaugsmo.
Vėliau su gražia kompanija pajudėjome į Vytauto parką, kuris jau užsidarinėjo, nes visuomet norėjau vieną supynę išmėginti maksimaliai, bet fiziškai neturėjau tiek jėgų. Deja, net ir su p. Vytautu mums nepavyko to tikslo pasiekti, bet... būtinai kada nors! Ir nors kiek pykino po praėjusio bandymo, palaikiau kompaniją Aistei laivelyje iki kol pasidarė stipriai negera :)
Nusileidę į Laisvės aveniu aptikome šokėjus, kurie gražų vasaros vakarą tiesiog šoko street dance dėl savęs ir tatai užskaitau kaip nemokamą koncertėlį.
Dienos išlaidos: Burbuliatorius - burbulai 2Lt, Vytauto parkas - 4Lt. Viso: 6Lt

Paskutiniu metu labai pamėgau parodų atidarymus - tai tikrai įdomūs reiškiniai gal net vėliau atskirai apie tai parašysiu, nes stebiu kaip šie evoliucionuoja, juokiuosi iš lietuviškos anglų kalbos, domiuosi kas ateina, ką atveža į miestą apžiūrėti ir pan. Antradienio popietę apsilankiau lietuvių ir japonų parodos "Rain meets the Sun" atidaryme ir nepasigailėjau - tai viena įdomiausių parodų pastaruoju metu ir pagaliau padoriai atidaryta. Be to, regėjome du performance'us, dalyvavo didžiulė japonijos delegacija net su vaikų choru, būrys oficialių asmenų ir tikrai nemažai susidomėjusių kauniečių. Džiugu!
O vakare skubėjau į Amfiteatrą, kur kvietė projektas "Kinas mieste", rodęs 1959m. V. Žalakevičiaus filmą "Adomas nori būti žmogumi", kurį, beje, seniai norėjau pamatyti. Kalbant apie aplinką - tobula vieta lauko kinui, sėdėti gana patogu, vaizdas aplinkui malonus akiai, ypač tuomet, kai užsižiebė tiltas ir patemo. Nors aplinkui buvo labai daug alkoholio ir keistų žmonių keistų šnekų prieš seansą, tikrai maniau, kad pusė auditorijos atsistos ir išeis vos pamatę kas čia ir apie ką, bet ne - po visko dar ir plojimai aidėjo! :) O galutinis mano įspūdis apie šį filmą -nu, kodėl dabar niekas tokių puikių filmų nekuria?
Dienos išlaidos: 0,99Lt už krekerius, kuriuos radau kuprinėj likusius nuo bliuznakčių.

Trečiadienį kultūriniu įvykiu užskaitysiu mūsų rengiamo projekto susirinkimą, nes ten labai jau daug kultūrščikų ateina ir labai atvirai narsto kultūrinius klausimus. Ten, beje, ir nemokamos kavos gauni :))
Na, o vakare, pagriebusi Aistę už parankės, skubėjau į Senamiesčio Žiogo koncertą, kuriame grojo vieni ultra mieli pradedantieji dpoezininkai, kuriuos įsimylėjau dar vykdant projektą "Einam 2009" Rotušės aikštėje, Ieva Narkutė, kurios kažkodėl niekada normaliai nebuvau girdėjus, bei mano neitin mylimas K. Smoriginas. Taip jau išėjo, kad ėjau praktiškai dėl pirmųjų atlikėjų, bet koncerte susižavėjau visais visais! Tai įtakojo labai gražus vakaras, kultūringa publika, ramybė širdyje, nuostabi aplinka, gera garso kokybė, minkšta pagalvė, ant kurios praleidau koncertą, ir gera kompanija. Buvo labai gražu! Vienas iš tų vakarų, kuriuos smagu prisiminti žiemos vakarais.
Dienos išlaidos: Tiesą sakant, nulinės:)

Na, o šiandien, ketvirtadienį, ieškojome kur praleidus kultūrinę pokerio popietę, sėdėdami viename iš Pizza Jazz pliaupiant lietui, nes būtent dėl jo negalėjome vykti prie ežero (Laurynas baisiai žvejot norėjo) ir sumąstėme, kad metas apsilankyti Tado Ivanausko Zoologijos muziejuje esančiame visai pašonėje. Ir apsilankėme! Taip išsprendėme Lauryno bėdą, nes ten juk buvo žuvų, žinoma, tokių kokių jis niekada nepagautų. Muziejus - jėga, tik dauguma eksponatų jau kiek praradę spalvą. Didžiausią įspūdį man paliko skambanti nuostabi klasikinė kiek sovietinius multikus primenanti muzika imituojanti gamtą. Superinis fonas! Labai patiko maži iškamšų pilni terariumai, a le gamtos vaizdeliai, kažkodėl pykino prie gyvačių ir kitų stiklainiukų su bespalviais padarėliais. Apskritai, tai labai gerai mes ten laiką praleidome - buvo dėl ko paaikčioti, buvo dėl ko ir pasijuokti, nes Justė mane visada pralinksmina :) "Čia nesąmonė, čia viskas nudažyta, čia mus apgaudinėja!", "Einam pas gyvūnus, kuriuos galima glostyti!", "Pf, šito nebijočiau" "Bijotum, jei paukštelis būtum!" (apie kažkurį iš plėšrių paukščių). Dar niekaip nesupratom, kodėl kaikur lentelėse kur parašyta iš kur eksponatas, koks nors leopardas yra iš "Kauno Jėzuitų gimnazijos":)) ir juokėmės iš vienos mamos, kuri savo vaikams sakė, kad jei lies stiklus, tai už kiekvieną prilietimą mokės po dešimt centų:))
Dienos išlaidos: Švyturio "Baltas" 6Lt (idėjų generavimui), 3Lt muziejaus bilietui. Viso 9Lt!

O prieš pabėgdama pranešimo spaudai rašyt užsiminsiu, kad sutaupytus pinigus šeštadienį-sekmadienį išleisiu vienoje labai kultūringoje vietoje prie jūros:))

2 komentarai (-ų):

Ieva___________________________ rašė...

Ei, aš irgi taip noriu sugebėti, man kažkodėl, kad ir kur eičiau,kad ir į beveik nemokamą renginį, sąskaitoj kažkas pavagia pinigų ;/// :D

Autorius rašė...

Tatai yra mano sunkus oi koks sunkus bandymas taupyti, nes šį mėnesį savo pajamas jau viršyjau dvigubai :)) aš prisipažinsiu, kad nutylėjau savo vakarykštes finansines nuodėmes..
Pakeliui į Taize Berlyne ir Paryžiuj galėsiu duoną su vandeniu valgyt :))

 
Blogger design by suckmylolly.com