2009 m. liepos 20 d., pirmadienis

Pozityvus įrašas apie pozityviai praėjusį pozityvų savaitgalį Latvijoje

Šeštadienio rytmetį kėliausi labai anksti, išvakarėse pėsčiomis parėjusi iš Šilainių į Vilijampolę tam, kad susikraučiau kuprinę kelionei prie jūros į didžiausią Baltijos šalyse muzikos ir menų festivalį "Positivus" Salacgryvus miestely, Latvijoje. Šita para buvo kažkas tokio!
Pradėkim nuo to, kad ten važiuoti pasiūlymą gavau visiškai netikėtai sėdėdama parodos atidaryme, apsispręsti buvo velniškai sunku dėl finansinių padėčių, bet reikėjo suktis labai labai greitai ir po visų vidinių velnių, greitų skambučių žmonėms, kurie galėtų įspirt man šiknon, aš sutikau! Na, o dabar apie kelionę, praleidžiant galybę gerų dalykų. Trumpai, aišku, neišeis, nes man niekada neišeina;]]

Prieš aštuonias ryte įšokau į šaunųjį kelionės mašiniuką, pozityviai pasisveikindama ir prsistatydama pusei pakeleivių, kurių nepažinojau, ir mano džiaugsmui su manim niekas nepasisveikino! Vyy, Dovilė nesiparina, juk į Pozityviu pavadinimu pavadintą festivalį važiuoja, skamba gera muzikytė, žemėlapis pas šturmaną, saulė nesveikai kaitina, kondyškė normaliai neveikia ir viskas yra okei, apart to, kad bijojau, kad durys važiuojant atsidarys, bet neatsidarė! Pakeliui klausėm Blue October, Travis, Semisonic, Billy Idol ir kitų vien tai atmosferai mašinoje dėjo pliusukus.
Viskas buvo kaip ir pagal planą, sustojom Panevėžyje, vėliau degalinėje ir pagaliau pasiekėm Lietuvos - Latvijos sieną! Artėjo mano pirmasis kartas pas braliukus, širdy man buvo ramu tol, kol pasienietis nesustabdė ir nepaprašė paso, o jo, pasirodo, aš neturiu! :D Neturėjo ir vairuotoja:D "o dabar tai EPIC FAIL",- pagalvojau aš, pasijusdama kaip šūdo gabalas, juk porą šimtų kilų jau nuvažiavom ir šiaip 2/5 keleivių be pasų į Latviją varo, bet kadangi paskutiniu metu dėl sudėtingo gyvenimo raukšlių aš esu super išsiblaškius ir elgiuosi taip, kad net pati savim stebiuosi (sorry visi, kas kenčiat tai), kažkaip pakankamai okei toj situacijoj laikiausi. Pirmas kartas Latvijoj ir jau norėjo neįleist:D bet įleido! Pagrasino nenormaliom baudom, emigracijos tarnybom, paprašė kyšio, nedavėm, nusišypsojom ir lets go to Positivus'09!
Taigi, pasigrasinę muziką, drauge su trimis žmonėmis kaip žmonėmis, dvi noname įvažiavo į Latviją! Šalis pasitiko viskuo kaip namuose: IKI, Rimi, Maxima ir kitomis linksmybėmis. Pirmą kartą įvažiavau į tą gražią sostinę Rygą, susižavėjau dydžiu, eismu ir šturmanės ir vairuotojos koordinacija - išvažiavom iš pirmo karto! Labai fainas tas kelias į Salacgryvu buvo fainu pajūrio ruožu, apskritai, fainai ten viskas buvo sutvarkyta kitaip tariant, visi palankūs ženklai pakeliui mėtėsi nusimatančiam geram Sinead O'Connor koncertui :}

Pagaliau pasiekus Salacgryvu jautės, kad visi ten "šventę švenčia" jau nuo vakar, susimokėjome už įvažiavimą, bet ne už kempingą, nes realiai žadėjome miegoti "belekur", pasistatėme mašiną ir pagaliau pagaliau ėjom maudytis į išsvajotąją jūrąą!!! Pakeliui mus apieškojo, kad nieko negalėtume įsinešt(:[), atėmė vandenį (:[ x2) paprašė bilietų ir, o lietuvių dievai, latvės lietuviškų bilietų skaityt nemokėjo ir uždėjo mum dar ir kempingo juosteles, taigi, po sukelto krizenančio šumo ir papildomo klausimo su šaltakraujišku rusišku Aistės "da", reiškusiu "taip, su kempingu", mes sutaupėm 100lt:D Viduje aura buvo vavavyva, kadangi neturiu su kuo palygint, tai man ten jėga viskas atrodė - music is all around ir mentalitetas itin įvairaus amžiaus žmonių labai tinkantis pasirodė, tokia šventė, visko daug ir fainai, bet kultūringai.
Jūra, jūra, jūra iš karto pasitiko su gerom žiniom - ČIA NĖRA PERSIRENGIMO BŪDELIŲ! Taigi, Dovilė nugalėjo savo kompleksus ir persirengė viešoje vietoje. O tada dar geriau - jūra buvo iki kelių! Taip, iki kelių ir ne giliau. O kur giliau, ten sėdėjo latviškas Mičas Bakenonas ir sakė, beware, čia jau plūduras:D žiauriai gerai išsimaudžiau, o vėliau žiauriai gerai išsitepiau kremu, iš įdegio juokiuosi iki dabar:D

Po šauniųjų maudynių jūroj iki kelių, grįžom, pasistatėm palapinę stovėjimo aikštelėj, šiek tiek išgėrėm ir ėjom pasižmonėt ir pasiklausyt pirmo taikinio - panelės Džurdžos. Prieš tai įsimaišėm į minią grojant vienai iš vietinių grupių, apsimesdamos, kad suprantam ir dainavom solidariai su latviais. O per Jurgos valandą išsitūsinau kaip reikiant: išrėkiau gerklę ir vėliau buvo "nei rankyčių nei kojyčių" viskas buvo iššokinėta ir išplota, o taip per Jurgos koncus tėra buvę vos kelis kartus (los patrankose pavyzdžiui kadais) ir šiaip už LT reikėjo kaip reikiant atbūt, nes tautiečių nebuvo daug, o ir J su grupe buvo vieninteliai iš mūsų šalies, o tai reiškė vienintelę progą padainuot lietuviškai ir šiaip žinot visų dainų visus žodžius :} aišku, nepamirškim ir fakto, kad tai buvo pirmas pilnas pasirodymas kurį stebėjom. Taigi, cypaudama po koncerto, pripažinau baisų faktą, kad latviškas alus yra šūds su bruknėm ir, kad reikėtų persirengt, nes aš visa kiaurai šlapia.


Vėliau prie scenos grįžom tik prieš pat Sinead O'Connor. Klasiškas pasirodymas! Buvo nesveikaaai gerai! Užsihipnozavau ten ir galbūt nervinau tuos, kurie nežinojo, ko čia klauso, savo palaikymu:} gaila tik, kad šitaip publikai reikalaujant sugrįžti į sceną, ji to nepadarė.. net nežinau kaip tai vertint, bet vistiek AŠ JĄ MAČIAU GYVAI! Ir taip, ji grojo "Nothing Compares 2 You"!

O po to visi 20 000 žmonių masiškai plaukė klausytis MOBY, kuris ten irgi buvo ir visus šokdino į orą! Labai kokybiškas pasirodymas su visais geriausiais gabalais, kuriuos turi :} pabaigos klausėmės pliaže ant smėlio, tatai buvo gera muzikinė pabaiga ir dėl to mano galvoje buvo kopa smėlio :}
Naktis praėjo greitai, arba, kitaip tariant, saulė tekėjo per greitai, todėl ji mane ir prikėlė... apie penktą valandą ryte. Paskui dar trumpam nuėjau nusnūst ir prikepiau prie čiužinio *juokiasi*. O šiaip tai buvo labai labai gera prabust su gera daina mintyse iš vakar dienos. Papusryčiavę ir susitvarkę pajudėjom link Rygos, pakeliui sustoję maudytis ten, kur nėra plūdurų ir, žinoma, persirenginėjimo būdelių.



Ryga yra vienas gražiausių miestų, kuriuos mačiau! Aišku, sekmadienio popietę nieko ten daug nepanuotykiausi per kelias vlandas, bet architektūra kokia ten! Susižavėjau... Pagrindinis tikslas neturint žemėlapio buvo surasti Brėmeno muzikantų skulptūrą kažkur centre :} Taigi, pasistatę mašiną kažkur prie ekonomikos ministerijos(?) išėjome Brėmenų medžioti ir po kelių ratų kvadratų aplink senamiestį pasigrožint vis viskuo, nusiprausiant fontanėlyje, radom! Aš ir Aistė bučiavome asilą, o Agnė lietė Gaidį! Sugalvojau norą ir dabar turiu naują hobį - stebėsiu ar išsipildys.
Vėliau aptikome prekybcentrį ir ėjome ten pasigaivinti kondicionieriaus teikiamais malonumais, bei nusipirkti valgyti. Su maistu patraukėm prie Dauguvos ir prisėdę ant pievutės buvome apkandžiotos vietinių vabalų žudikų ir keistai traukėme vietinių našarnikų dėmesį :) pavyzdžiui, prieina vienas nebylys su rusiška lentele ir kol mes skaitome kas ten parašyta, jis paima mūsų bulves ir šaukštą ir nueina. Oook, nors ne pinigų prašė..
Išvažiuojant vėl susiradome pramogų, pavyzdžiui, sekti paskui kitą lietuvių mašiną, nes nu jie irgi juk iš Rygos išvažinėja, tai nereikės žemėlapiu naudotis. Bet kadangi Agnė (kuri buvo be paso), švelniai tariant, drąsiai tą mašiną persekiojo, tai virto į nesveikas lenktynes kertant keturias juostas intensyviame eisme ir panašiai:D o paskui, o paskui abi mašinos kiek priklydo ir labai juokėsi :}
Kelionė atgal buvo labai nuotykinga, kokius tris kartus įvažiavome į nesveiką liūtį, kokias dvidešimt minučių ieškojome Babilono Panevėžyje tam, kad valgydamos bulvinius blynus klausytume lietuviško šūdpopsio ir gertume girą iš puodelių su Gaideliais. Kalbant apie važiavimą per audrą, tai mane buvo aplankę vienas iš tų keistų jausmų, apie kurį užsiminiau, rašydama apie kelionę per Rūką.. Žodžiu, man tai buvo įspūdinga. Autostradoje nebuvo juostų, Kaunas skendo ir ir ir nuostabių Agnės vairavimo lietuje gebėjimų dėka apie pusę dešimtos vakare aš, gyva, sveika ir laiminga, grįžau namo!

Ką aš galėčiau pasakyti apie mūsų kompaniją? Nors ir sakau, kad viskas priklauso nuo požiūrio, bet žmonės su kuriais keliavau buvo vienas iš svarbiausių dalykų. Kelionė buvo fan-tas-tiš-ka!! Man buvo gera būti su žmonėmis, kurie tikrai klausosi muzikos, o ne išsidirbinėja dėl vaizdo, kaip ne kartą yra tekę susidurti. Man patiko bendra moteriška atmosfera, ir iš viso buvau laaabai atsipalaidavus (ir išsiblaškius, pardon), viskas taip paprastai ir nuoširdžiai ir ačiū joms visoms!

2 komentarai (-ų):

Ieva___________________________ rašė...

Bet kaip gerai kartais tie ilgi tavo įrašai, darbe laikas greičiau eina :))
Aš taigi prieš mėnesį vienintėlė iš kompanijos buvau pamiršus pasą, kai į Latviją važiavom, bet niekas netikrino, pasisekė :)

Autorius rašė...

Nors kažkam naudinga :}
šį kartą kažkaip nesistengiau gražiai apipavidalint pasakojimo, tai net pačiai kažkaip gan keista skaityt:)

Pasirodo būna daugiau tokių:D hi-5! bet tai jie tik mus tada tikrino, sako penkios panos, reik patikrint:D

 
Blogger design by suckmylolly.com