2009 m. rugpjūčio 31 d., pirmadienis

Vasaros pabaigai

Ši vasara buvo tiesiog nepakartojama. Sėdžiu, mėginu prisiminti viską ir net nemoku žodžiais apsakyti kokių puikių momentų būta. Jaučiuosi labai labai daug gavusi, truputį pasikeitusi ir kurkas Laimingesnė nei prieš tai. Taip nutiko todėl, kad nusprendžiau imtis visų man gyvenimo mestų galimybių, ir tiesiog metusi darbą tiesiog pasinėriau į tai, ką galiu gauti, pamiršdama skaičius. Nuotraukose - gražiausios akimirkos, kurias pavyko įamžinti. Jų, žinoma, būtų kurkas daugiau, tačiau tam tikrų akimirkų užfiksuoti yra tiesiog neįmanoma, o dažnai net ir nesinori.

Buvo galybė pirmų kartų! Na, pavyzdžiui, pirmą kartą plaukiau baidarėmis, pirmą kartą, nugalėjusi savo įsitikinimus, apsilankiau festivalyje, pirmą kartą keliavau į Latviją, pamačiau mėgiamus atlikėjus svetur, pirmą kartą pasiklydau Šilainiuose, o taip išėjau į žygį ir mačiau tokią Lietuvą, apie kokią tik legendas esu girdėjusi, ir nebuvau namuose praktiškai mėnesį!
Šią vasarą atradau save gamtoje, taigi, pamačiau dalykų, kurių seniau tiesiog nepastebėdavau, suskaičiavau daug daugiau žvaigždžių, išmėginau daugiau natūralių dalykų nei kada nors anksčiau. Sumušiau viso gyvenimo miegojimo palapinėje ir maudymosi vandens telkiniuose per sezoną rekordus ir įskibus į medį nenorėjau viso to palikti.
Bet pasirodo, palikti reikėjo tam, kad atrasčiau savyje Ramybę. Taize patyriau visiškos ramybės ir atsiplaidavimo akimirkų. Dar buvo tokių, kai galvojau, kad viskas sudėtingiau nei iš tikrųjų yra ir tyliai liūdėjau. Patyriau ir dar keletą ypatingų, nepaaiškinamų jausmų, tik nežinau ar reikėtų apie tai rašyti:) Ta savaitė buvo tikrai Ypatinga.
Taip pat šią vasarą prikėliau savyje muziką ir pajaučiau, kad viskas yra įmanoma, jei tik manai, jog sugebėsi. Dabar turiu kuo didžiuotis: įgytomis svarbiomis kompetencijomis, naujomis vertybėmis ir neįkainojama patirtimi.
Pajaučiau meilę vaikams ir iš jų išmokau ne vieną svarbią gyvenimo pamoką. Gerai pagalvojusi, manau, kad galiu tegti, jog man tai buvo didžiausių ir svarbiausių atradimų savaitė per kelis paskutinius metus.

Kaip niekada daug keliavau! Nuo paprastų vizitų į Panevėžį, Vilnių, Ukmergę, Joniškį, Palangą, Klaipėdą iki didelių žygių Lietuvos perimetru pereinant Rokiškį, Zarasus, Ignaliną. O kur dar dvi savaitės kelionės Europa, sutinkant dar beveik pusės pasaulio piliečius ir iš jų sužinant įdomių dalykų. Apskritai tai, aplankiau nemažai tų, kurių labai labai pasiilgstu. Bet kad ir kur bebūčiau, vistiek labai myliu savo miestą.

Svajojau, sapnavau, dalinausi, kūriau, klausiausi, pažindinausi, kalbėjau, laksčiau per lietų viena ir kartu su kitais, tylėjau, ilgėjausi, slėpiausi nuo nematomų pabaisų ir jausmų, sukdavausi ratu tol, kol apsvaigdavo galva ir... pavargdavau.






























Ir tai maža mažutėlė dalis viso to, kas buvo ir ką galėjau iliustruoti. Tai nepabaiga. Šiandien paskutinė vasaros diena, o tada... kupinas įspūdžių ruduo.

4 komentarai (-ų):

Ieva___________________________ rašė...

Nu ot gerai kad ir tu dziaugiesi rudeniu! O tai jau baisu, atrodo visi pas mus lietuvoj tik tris menesius dziaugiasi, o kitus depresuoja :)))

Autorius rašė...

Man irgi toks jausmas :} mėgstu truputį viską apipavidalint. Tiek sau, tiek kitiems keliems žmonėms, kurie visgi čia atklysta.

Turiu ko laukti, ko gi liūdėt?

Judita S. rašė...

ai neskaiciau prisipazinsiu, internerto neturiu dadabr,veliau uzleksiu, tik dziaugiuos, kad ir Panevezys istrigo kazkiek;) ir taip zinau,kad tavoji vasara buvo nepamirstama ;)))

Autorius rašė...

Jėzau, Judita, kas čia dabar buvo :}
Panevėžys buvo jėga. Grįžau ten keturis kartus!

 
Blogger design by suckmylolly.com