2009 m. spalio 11 d., sekmadienis

Sulaukę rudens


Jei po koncerto pabundu su melodija galvoje - koncertas buvo tikrai geras. Vakar buvo ilgai lauktas naujo Jurgos albumo "+37° (Goal of Science)" pristatymas, į kurį bilietą rankutėj spaudžiau kelias savaites! Bet apie viską išsamiau:
Į sostinę vykau su sese, o kadangi oras buvo geras, rinkomės netradicinį keliavimo būdą. Buvo labai smagu, nes mus pametėjo žavi dama vardu Agnė, su kuria kelionė atrodė lyg su senu geru pažįstamu žmogumi. Tikiuosi, kad dar kada nors susėsime tokiam smagiam pokalbiui apie kultūrą, tarpkultūrinius skirtumus ar gal net nueisime kartu kokio gero kino pažiūrėti. Nepaprastai geros nuotaikos ta kelionė man pūstelėjo širdin ir į sostinę atvykom smagios ir gerai nusiteikę. Popietė skriete praskriejo su Judita, sese, mainyk.lt žmonėmis, bei vis šmėkščiojančiais senais gerais pažįstamais. O tada pajudėjome link Teatro arenos, kurios link ėjo didelė masė žmonių.

Pats koncertas buvo įspūdingas. Tačiau atlikėja vėlavo net... 45min! Tai šiek tiek suerzino mane, stovinčią pilnutėlėje salėje ir kovojančią dėl vietos po saule su didele taše po kojomis. Virš galvos šmėsčiojo Lietuvos televizijos kameros ir supratau, kad čia bus kažkas rimto. Ir buvo! Jurga atrodė ekstravagantiškai ir nuo pat pirmos dainos pasirodė su šokėjomis, ko dar nebuvo jos keturių metų karjeros istorijoje. Taip pat girdėjome arfą, stebėjome video instaliacijas, buvo parengtas specialus apšvietimas, maišęsis su Jurgos ekspresyviomis emocijomis. Pati J. atrodė susikaupusi, jautėsi vakaro režisūra, bet ne mėgėjiška, o profesionali. Keli kūriniai skambėjo ypatingai gerai, aranžuotės ėjo per kūną, emocijos liejosi per kraštus, vietomis net nesitikėjo kokia pažanga yra padaryta ir buvo sunku viskuo patikėti. Man asmeniškai šokėjos buvo nebūtinos, ypač dalyje su Star Wars elementais, nes tai darosi kaip produktas skirtas MTV, tam tikri choreografiniai elementai buvo labai nuspėjami ir jau daug kur matyti, o Jurga juk kažkaip ne su tuo man asocijuojasi. Dar buvo toks įvykis su senukais, kurie buvo nei šis nei tas, būkim atviri. Nei žiūrėjosi, nei derėjo, žodžiu, nesusipratimas, bet čia jau tik detalės.
Po visko nuaidėjo trigubas bisas, tiek aš jų per savo klajones klausant J. dar nepatyriau, publika buvo daugiau nei patenkinta, grupė taip pat. Žodžiu, love was all around! Laukiu nesulaukiu kito koncerto, kitą savaitgalį!

(nuotraukos Juditos)
Po visko sekė neblogas afterpartis su daug juokingų nutikimų, rytą kelionė namo, bet esu per daug pavargus, kad būtų tiesa, ir kaip tik išeinu į spektaklį:)

Gražaus vakaro, mano mielas skaitytojau!

2 komentarai (-ų):

Judita S. rašė...

ačiū už 'kopyraitą' :)

Man tai smagi diena buvo, dar visko nesudėlioju, tiek minčių,tiek daiktų į lagaminą.

iki!

Autorius rašė...

Nu negi mano nuotraukos. Gerų kadrų pašovei: )
tikiuosi, kad gerai leidi laiką ir endžiojini autobuso sėdynę.

 
Blogger design by suckmylolly.com