2009 m. lapkričio 14 d., šeštadienis

Apie laiką ir Likimo dovanas

Vakar buvo viena iš dienų, kurias norisi įsidėmėti iki mažiausių smulkmenų, saugoti, branginti, kad niekada niekada nepamirštum.
Žinoti, kad tikrai turi priežasčių džiaugtis viskuo, o ne ieškoti pretekstų nusišypsojimui ar suradus slėptis, baidytis, yra kažkas neį(pa)prasta. Nežinau už kokius gerus darbus man visa tai, bet esu labai dėkinga savo Likimui.

Man laikas atrodo dviveidis - mėnesiai skrieja lyg pro šalį, pavienės dienos pralekia lyg gražaus filmo kadras, tepespėju titrus perskaityti, bet skaičiuojant dienas į ateitį, viskas atrodo ilgu, tolima ir gal net šiek tiek baugu. Matyt, tokia gerų dalykų kaina, bet apie tai galvodama vis prisimenu, jog laimingi laiko neskaičiuoja.
Būna, kad sėdi žmogus ir mąstai, jog iš žmonių, aplinkos ir kasdienos dar norėčiau kada nors šio, šio ir šio Laimingam gyvenimui. Paskutiniu metu galvoju, kad šie metai man yra tokie Ypatingi, davę man tiek daug, kad aš nebežinau ar man dar kažko reikia. Visokie gyvenimiški prieskoniai, kliūtys, nesėkmytės, man savotiškai netgi patinka, nes nenorėčiau gyventi pasakoje, kur man visi šypsosi, yra iki beprotybės malonūs ir paslaugūs, man viskas sekasi ir namai yra tiesiog rojaus kampelis pailsėti po dienos darbų. Tu nuolat turi save grūdinti ir tobulinti. Viską sukramčius pasiekti tikslai atrodo daug skanesni ir saldesni.

Bet grįžtant prie Likimo dovanų, visada reikia laiko suvokti ir įvertinti, kad kažką gavai tiesiog iš dangaus. Svarbu, kad tai įvyktų laiku. Tebūnie tai subtili dalykinė sėkmė, geri balai moksle, ypatingi žmonės aplink tave. Galvoju, kad tokie dalykai man lyg duodami avansu, todėl nepamirštu kartais nusišypsoti nepažįstamam žmogui, kažko nuliūdusiam palinkėti geros dienos, ką nors įkvėpti siekti tikslų - padaryti kažką mažo ir paprasto, bet galbūt labai reiškmingo kitam.

2 komentarai (-ų):

Žąsis Greta rašė...

Gal kartais užtenka taizėj krentant žvaigždei sugalvoti norą : )

Unknown rašė...

Gretute!!!! :}

 
Blogger design by suckmylolly.com