2009 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Apie popietę mėginant respiratoriaus galimybes

Gyvename kiaulių gripo inkubatoriuje kur TV3 kelia paniką savo socialinėmis kampanijomis, mokyklos vaikų džiaugsmams uždarytos, o studentai (kaip visada) pripažįstami ne žmonėmis, todėl jokių čia karantinų jums, nors sėdime auditorijose po kelis. Niekam nepaslaptis, jog kol viena pusė Lietuvos serga, kita - daug ir aktyviai geria, imunitetą dezinfekuoja. Na, o aš šiandien nutariau išmėginti vis populiarėjantį būdą apsisaugoti nuo visuotinių bacilų - nusipirkti ir užsidėti respiratorių ir pažiūrėti ar tai padeda, bei kaip į tai reaguoja aplinkiniai.

O dabar apie viską nuo pradžių:
Šiandien su ištikimąja bendražyge J. nutarėme pasielgti visai neprotingai ir užsukti pas kiauliagripiais užsikrėtusius kolegas į svečius, bet susipratome, kad gal per daug rizikuosim sveikatėlėm tad užėjome į vaistinę, kur entuziastingai pasisveikinę, dar entuziastingiau ir su didžiom šypsenom paklausėme ar turi jie respiratorių. Mūsų džiaugsmui jų vasitinėje buvo ir sumokėję po 49ct/vnt nusipirkome žaliai baltas kaukes.
Mes nebūtume mes, jei įlipę į troleibusą staiga nesumąstytumėm, kad va čia va yra tikrojikiauliųgripobacilųirštva ir demonstratyviai neišsitrauktume savo pirkinių palydėdamos komentarais kaip svarbu turėti tokį daiktą.

Užklupę jausmai užsidėjus respiratorių:
Mama, man karšta su šituo daiktu!;
Jaučiausi truputį kaip nindzė;
Po kelių akimirkų suvokiau, kad neitin daug matau;
Šiaip jaučiausi paslaptinga, kaip kokia musulmonų moteris, kur veido nesimato ir nori nenori pradedi pasitelkti savo įgimtą žavesį;
O šiaip būsena jau apsipratus buvo panaši į tą, kai tu esi su akiniais nuo saulės ir jautiesi visoks šaunus ir kietas.

Kaip į viską reagavo žmonės troleibuse?
Dalis stebėjusių mūsų demonstratyvų respiratoriaus aktą suprantingai palaikė, maždaug jojojo reikia saugotis!, kiti ganėtinai baugiai žiūrėjo į mus, lyg į panikos skleidėjas, visuotino pavojaus ženklus ir norėjo atsiriboti. Linksmiausia buvo su tais, kurie sėdėdavo užsisvajoję ir taip lyg tarp kitko atsisukę žiauriai nusigąsdavo. Ir naujai įlipę keleiviai arba baisiai išsigąsdavo arba sunerimdavo mus pamatę. Bet buvome baisiai geraširdiškos, daug juokavome ir juokėmės visaip, kad no worries people! :)

O tada mes ėjome į maximą apelsinų ligoniams pirkti:
Eiti su respiratoriumi ant veido yra ne taip jau paprasta. Na, dėmesio sulauki tikrai daug, bet dalį jo gauni dėl to, kad nematai nieko kas po kojomis dedasi. Maximoje sukinėtis tarp lentynų ir daiktų buvo nelengva, nes nu rimtai nieko nesimato, atsiplėšti maišelį buvo sunku, surasti rankinėje piniginę taip pat. Bet užtai eilėje kokią diskusiją sukėlėm! Stovime mes sau ramiai jaunosios nindzės, plepamės, truputį juokiamės ir staiga močiutė paklausia kur dalina šitas kaukes. Prie jos mikliai prisijungė 5 poros klausiančių to paties tetų akys iš gretimos eilės. Turėjome visoms nuosekliai papasakoti kur pirkome, kiek kainavo iš ko čia padaryta, kiek laiko tarnauja ir kitus panašius dalykus! Sakė, kad įdomu ne dėl gripo tai močiutei, o dėl to, kad kai skalbia chemikalų prisiuosto. O po to neaišku kodėl iš mūsų juokėsi kasininkė.

Praeiviai kažko baidėsi mūsų, kaukėtųjų damų, o vaikai klausinėjo mamų kuo mes infekuotos, kai keliavome link vizito tikslo. Einant į laiptinę, tiesiog baisiai išgąsdinome moterį! Čia buvo truputį juokinga ir netikėta, o lipti laiptais į ketvirtą aukštą su repsiratoriumi ant veido nėra taip paprasta. Rimtai!
Dar keletas minusų, kuriuos pastebėjau: baisiai sunku užpuolus netikėtam kosuliui greitai apsispręsti ar kosėti bet kaip ar nusiimti kaukę ir tik tada. Rūkančiam žmogui neturėtų būti malonu dėvėti respiratorių po cigaretės. Rašyti sms yra sunku, nes telefoną reikia kelti iki debesų, jei nori matyti ką darai.
Ir išvis, neįsivaizduoju kaip chirurgai gali dirbti su šiais daiktais :)

Tai tiek potyrių šiam kartui, rytoj eisime bauginti universiteto!

6 komentarai (-ų):

Ieva___________________________ rašė...

Ei, aš irgi vaikščiojau šiandien su tuo daiktu ant veido :DD Daugiau nemačiau tokių.Nesaugo kauniečiai savęs.Et. :D

Autorius rašė...

Ir kaip ir kaip jauteisi, kĄ? :)

Ieva___________________________ rašė...

Ai kad kažkaip gal normaliai, aš apskritai retai fiksuoju aplinkinių reakciją į save, ir galiu nepastebėt mamos ir tėčio, einančių pro šalį. Žodžiu, man - pats tas :D

Autorius rašė...

o kaip su matomumu, Jums?:}

Ieva___________________________ rašė...

Žemyn žiūrėt sudėtinga, bet šiaip normaliai, turiu pasakyt, tik telefonu va dar šnekėt nepatogu :D

Autorius rašė...

Va vaa :]]

 
Blogger design by suckmylolly.com