2009 m. gruodžio 12 d., šeštadienis

Ilgut ilgutėlis dienoraštis apie Nepaprastą Kelionę

O Dievai, kokia beprotiška buvo paskutinė para! (Todėl ir šis įrašas yra laaaaabai ilgas)

Aš turiu iš tiesų subtilų humoro jausmą, mat neturėdama nieko bendro su metalo muzika, važiavau išmėginti save į 7 valandų sunkiosios muzikos koncertą "Metalo frontas" Šiauliuose. Įspūdį sustiprina tai, kad šiame Stebuklų ir Nepaprastų nuotykių mieste niekuomet normaliai nebuvau buvusi! Nežinau ar čia reikėtų stebėtis, bet visi, kam pasakiau apie planuojamą kelionę, iš manęs juokėsi. Aš irgi juokiausi, nes nu juokinga tikrai kai pagalvoji, bet jei jau atitrūkt nuo pasaulinių laimių ir nelaimių, tai tik drąstišku būdu:}
Kadangi jau esu pabuvojusi tokio pobūdžio renginyje anksčiau, iš pastarojo kaiko išmokau - išsiskirti iš minios ryškiomis spalvomis nėra labai gera idėja. Todėl, susirūpinusi, kad man netinka juoda spalva, o ten bus juodvarnių vakarėlis, kruopščiai sprendžiau šią amžiną moterišką bėdą ("na ką gi rengtis??") ir ieškojau sau apdaro, su kuriuo jausčiausi šauniai, smagiai, atrodyčiau gražiai ir šį uždavinį man pavyko išspręsti puikiais, dailiais juodais marškiniais.

Kai visi pasiruošimai buvo baigti ir atėjo lemtingasis penktadienis, suvokiau, kad nėra autobuso į stotį ir man teks keliauti ten mikroautobusu (ką aš apie tai manau, turbūt jau skaitėt), bet visi tie patampymai kažkaip tai neaptemdė mano gerietiškos nuotaikos. Vienintelis kelias į Stebuklų ir Nepaprastų nuotykių miestą - milijonas kaimų ir kaimelių, kurių kvapas džiugino mane maždaug pusę kelio. O jo būta ilgo - net trys valandos! Nuo nuobodulio ir sarkastiškų minčių aktyviai gelbėjo smsais džiuginęs Elvis, kuris tuo pat metu riedėjo traukiniu. Negaliu nepaminėti, jog tas traukinys turėjo atvykti vėliau nei mano autobusas ir man, pirmą kartą išmestai Šiauliuos, reikėjo susirasti kur yra traukinių stotis. Gerai gerai, ji ten netoliese, nesijuokit, bet esmė, jog į žemėlapį aš nepasižiūrėjau ir nutariau pasiklausti kokio nors žmogaus tai kaip man iki ten nueiti. O šiauliečių stotyje būta piktų! Aš nesivadovauju stereotipais vyraujančiais visuomenėje, bet dėl savo mielos skaros vos išlipus gavau repliką, informacija mane tiesiai šviesiai pasiuntė velnias žino kur ir šiaip kažkaip jau baisiai nejauku buvo. Pamačiusi seną gerą užrašą KAUTRA (Kauno transportas aut. past.) ant vyriškio megztuko supratau - tai Jis, ponas informatorius, ir nesuklydau.
Beeidama nušalau ausis, bet pono T. atvykimas mane visokeriopai sušildė ir aš pastebimai dar labiau pralinksmėjau, be to, turėjome naują kelionės draugę vėliavos lazdą, kurią nešėmės kartu:D iki koncerto buvo likę maždaug penkios valandos.
Šiauliai - įdomus miestas su įdomiomis niekur negirdėtomis pustuštėmis parduotuvėmis ir kavinėmis (visai kaip mūsų L. A. po Akropolio atidarymo), nauja Brodvėjaus danga ir galybe Kalėdinių eglučių. Čia aptikome ir įdomią reklamos formą - pirmyn-atgal vaikštančias mergaites su diiiiiideliu plakatu ant kurio užrašyta reklaminė medžiaga. Nieko sau darbas Kalėdų sezonu: ) Tik nežinau į ką ten labiau žmonės žiūri, ar į plakatą, ar į mergaites.
Minėtasis vėliavos kotas padėjo mums prikaustyti žmonių dėmesį, ypač prekybos centre, kai žaidėme Kalėdų Senelį. O dar vėliau aktyviai su žemėlapiu, visaip ieškojome dramos teatro ir taip gerai pralinksminom praeivius, nes nu visame tame dalyvavo ir tas pats judesius varžantis vėliavos kotas, o su juo kartu mes ir laktėm ir dainavom šventines dainas.
Atėjus Didžiajai Akimirkai, kuomet visi aštuoni būsimi draugai jau iš tolo spėliojo taikasčiatokiasuponuT., laikiausi didvyriškai ir truputį tuo didžiuojuosi! Būriu traukėme į koncerto preparty, kur galėjome artimiau pabendrauti ir aš maloniai pradžiuginau visus atskleisdama, kad su metalu neturiu beveik jokių santykių.

Kalbant apie patį koncertą, tai jis vyko "marozų" klube ir padavėjos ryškiai buvo priverstos atkentėti šį renginį - apsivilko juodai ir visą laiką buvo nuoširdžiai ištikimai susiraukusios. Tas susiraukimas turbūt paskatino ir juodąją stipriųjų gėrimų rinką jų bare, nes vakaro eigoje pavyko atskleisti, kad meniu, kurie buvo paslėpti nuo klientų, gėrimų kainos yra mažesnės:D
Ką aš galiu pasakyt apie visą renginį? Buvo vavavyva vakarėlis! Tiek juodų pačio įvairiausio amžiaus žmonių vienoje vietoje tikrai nebuvau mačiusi! Kalbant apie elgesį koncerto metu, tai teigiamos emocijos buvo žymimos:
  • Keliamu kumščiu į viršų
  • Keliamu "l...l" į viršų
  • Šūksniu "hey hey hey" į ritmą
  • Urzgimu (apie tai aš vis klausinėjau mielos kolegės Giedrės, kodėl Jūs taip darot: ) sakė nžn)
  • Galvos judinimu (aktyvesniu arba pasyvesniu)
  • Pogu
  • Plojau ten turbūt tik aš:D

Turiu savitą požiūrį į metalo grupes: skiriu mėšlą nuo ne mėšlo:D mėšlas (net 2 grupės) man buvo absoliučiai vienoda instrumentuotė kai tarkuoja vieną ir tą patį, o ne mėšlas kuo įvairiausi gabalų ritmai:D Didų įspūdį man paliko grupė puiki grupė Kielwater, kurios vokalistės (vienintelės moters ant scenos) po kiekvienos dainos mes prašėme nusirengt, o ji vis apsimesdavo, kad nesupranta. Grojo jie man visai neprastai, su draivu, šokau ir dainavau visaip ir stebėjau kaip vokalistė rangosi ten visaip seksualiai, kas didžią dalį įspūdžio man ir sudarė:D ge-ras ten, rimtai. Aš taip nemoku, bet šokau ten ir kračiausi savaip. Tas matyt visai patiko aplinkai ir neužilgo ausyje išgirdau tokį šnypštimą "labas, kaip tau sekasi" vos sekundei viena pasilikau, nes vienas blogietis mano alų išmušė man iš rankos, bet greit susisgribo, kad reik atpirkti:D

Jos mes prašėm nusirengt

Dar nerealiai patiko man (kaip ir visiems turbūt) latviai Sanctimony! Kokį velnią jie ten grojo aš nežinau (absoliuti stilių makalošė su rokenrolo ritmika), bet į vakarėlį įsijungė absoliučiai visas klubas, pirmą kartą tokį velnišką tūsą mačiau su visais vyrukų šokinėjimais į publiką ir tt.! Bet kaip smagu buvo, iššokinėjau sveikatą ir kai mes su T. šokdavom ten, tai žmonės padarydavo erdvės! Taškėmės su kompanija kaip kokie hardcore karalaičiai:D mano plaukai ryškiai ten dėmesio sulaukė, nes užvožiau man atrodo kelis kartus kažkam su jais:D




Oplia: )

Grojant legendoms Meressin (vokalistas atrodo kaip meškinas!) ir kolegoms mojuojant Žemaitijos vėliava jų garbei, tokio tūso nebebuvo, bet stojo patriotiška nuotaika! Dagiau negaliu nieko pasakyt, nes jaučiausi pavargus, o ir prie mano akių subaladojo du jaunuolius ten :)) nutinka dalykų, paaiškino man T.

Apibendrinus viską, tai tikrai laaabai kietai ten viskas buvo. Namuose man tokia muzika nesiklauso ir nemanau, kad kada klausysis. Nuo situacijų, atmosferų, nuotaikų viskas priklauso ir susiklauso:}
Po visko važiavome į vienos žvaigždutės Šiaulių viešbutaitį "Salduvė" ir apturėjom baisiai kietą maždaug dviejų valandų miego nakvynę, apie kurią galėčiau dar vieną tokio ilgio dienoraštį parašyt:D labai taip nuotykingai ten atšventėme gimimo dieną su triukšmingais kaimynais:} mano gyvenimas tiesiog pilnas romantikos, kai pagalvoju:D
O maždaug pusę devynių ryte man įtartinai nieko neskaudėjo, ausyse kažkodėl po 7 valandų metalo niekas neūžė ir vėl sėdėjome taksi, (jie Šiauliuose labai pigūs) lėkėme į stotį, iš kurios važiavome į Klaipėdą, nes turėjau ten pristatyt poną T. groti koncertan, startavusiame 12h Klaipėdos universitete. Ten aš buvau operatorius ir fotografas, bei truputį dvasinis grupės lyderis: ) pajūryje pabuvojau dar 6 stebuklingas valandas, kurios dėl kaikurių dalykų įtraukė 12.12 į mano atmintį, ir po to atsimenu tik pro autobuso langą pamatytus gimtojo Kauno žiburius.

Tai tiek sutrumpintoje versijoje apie nepaprastų nuotykių ir stebuklų kupiną kelionę į Šiaurės Lietuvą!: )

4 komentarai (-ų):

agnus dei rašė...

Tau dar labai pasisekė :) Aš pamenu po savo pirmo metal koncerto galvos nepasukau, nepakėlaiu ir apskritai net kramtyti ir ryti nėjo :D Rankų nepakėliau, so ir galvą prilietą alaus buvo sudėtinga plaut:)

O kas dėl pačios muzikos, pritariu - tokia muzika sėdint namuose visiškai nesiklauso:)

Autorius rašė...

O taip, po pirmo karto su sprandu buvo problemų, neslėpsiu:D tad man tikrai labai keista, kad kažkaip viskas lyg niekur nieko dabar!
Alaus fontanus ir upes patyriau ir aš, bet išgyvenau:D


o ką tu mėgsti klausyti?: )

agnus dei rašė...

Kaip jau sakiau, metal tikrai ne tai, kas sukasi mano ausinuke ir winamp'w :) Vienintelė metal grupė juose - Obtest :) Visa kita rock, old rock, dainuojamoji poezija ir šiaip tai, kas miela ausiai tą akimirką :)

Autorius rašė...

Šauniai!: )

 
Blogger design by suckmylolly.com