2010 m. sausio 6 d., trečiadienis

Kasparo, Melkerio ir Baltazaro vardadienis

Visų pirma, sveikinu visas damas su tarptautine laiptinės šlavimo diena! Tai diena, kai vyrai raukydamiesi neša eglutes į konteinerius, o moterys šluoja viską, kas lieka po to. Kuo aukščiau gyveni - tuo labiau džiaugiesi! Su sese uoliai nurinkom žaisliukus ir su siurbliu laukiam grįžtančių šeimos nešikų.

Per paskutiniąsias dienas nutiko nemažai dalykų. Pirmadienį aktyviai gelbėjau gyvybes - kartu su kaip tik tą dieną užplūdusia minia, trečią kartą gyvenime daviau kraujo. Kraujo donorystės centre pratūnojome keletą valandų, labai daug prisijuokėm ir vėlgi supratau, kad ir čia viskas priklauso nuo požiūrio. Nei skauda, nei silpna, o smagu ir gera viduje, toks nuostabus gero darbo jausmas!
Vakar oficialiai atidariau sesijos laikotarpį ir nuo šiol mano taupymo programa matyt bus labiau pavykusi - kai mokaisi ar bent jau stengiesi nusiteikti tai daryti išleidi daug mažiau pinigų! Ir tradiciškai daug daug daugiau laiko praleisiu prie blogo rašinėjimo (specialioji skiltis Valio knygoms). O taip, sesija nuostabus mėnesis. Bet po visų tų išgyvenimų manęs laukia atostogos viename iš Kiečiausių Lietuvos Miestukų, nemeluoju! Negaliu sulaukti. Ta mintimi ir egzsituoju tiesiogine to žodžio prasme - šiandien iš tiesų jaučiuosi nekaip.

Na, o rytoj važiuosiu aplankyti Saulės Miesto - tai naujas mano kelionių taškas. Ilgėsiuos Klaipėdos. Trys valandos kratymosi per įvairiausius miestelius ir kaimelius yra tikras nuotykis, rimtai. Prisikrausiu pilną grotuvą muzikytės ir leisiuosi į kelią!

5 komentarai (-ų):

agnus dei rašė...

Labai daug mąstau apie kraujo davimą. Man 18, bet mama nors ir ne draudžia, bet labai atkalbinėja, kad labai atsilieps vėliau ir pan... Pasakyk kokį nors argumentą, kad galėčiau atsikirst kai ji taip sako :)

Autorius rašė...

Duok, daryk tai spontaniškai, nes kuo daugiau galvoji apie tą reikalą, tuo labiau bijot pradedi visaip: ) o bijoti ten tikrai nėra ko, tik bakst ir viskas, ėjau pirmą kartą net niekad nedavus kraujo iš venos ir tikrai bijojau. Su niekuo nesikonsultavus tai padariau ir labai netikėtai. Draugė sako, davai, varom, ir aš pagalvojau, kad okei, bus nauja patirtis. Ir tiesą pasakius, tai buvo geriausia patirtis apie medicinos įstaigas! Duoti kraujo galima kas tris mėnesius, bet nereiškia, kad taip reikia daryt, nes tada pasidaro nesąmonė kokia. Va apie ką tavo mama turbūt kalba - nes pradeda gamintis kraujas per greitai ir ištisai reik nupylinėt: ) aš pati tai darau maždaug kartą per metus. Ir tėtis grįžusią mane labai palaikė, o mama paklausė ar aš kraujo per daug turiu, kad čia dalinu?? Juokingai, kažkoks mitas, kad būtinai bus žiauriai bloga lialialia, bet iš tikro tai nueik prieš tai skaniai ir sočiai pavalgius ir po to valgyk šokolado ir gerk daug vandens, aš nejaučiu nieko ypatingo: )

Ištrauka iš mano dienoraščio, po pirmojo karto apie kraujo davimą apie procedūras ir nuotaikas:
Registratūroj tave nufotografuos visam gražume, nes esi geras ir pasiųs užpildyt anketos, kur būtinai klausia, ar nesi gėjus, ar nevartoji narkotikų ir šiaip koks šaunus esi. Tada eini pirštuką pabadyt:) Ant kiekvieno kampo stovi nemokami sausainėliai ir kavos aparatai, darantys stebuklingas kavytes :) tetos šypsosi, visur gėlės žydi:)
Bet smagiausia tai, kad kraujo ėmimo kambaryje teta ištraukia tau dvigubą marsą, dvigubą twix'ą, poką kavos ir tušinuką, ant kurio parašyta, kad padarei gerą darbą, ir duoda maišiuką visoms dovanėlėms susidėt! :) ir ta lova nebaisi - priešais ją plazminis telikas, kuriame kažkas šoka ir dainuoja, o į ranką gauni kokį fainą kamuoliuką paminkymui :)

Ilgai netruko - penkios minutės ir besišypsanti seselė padėkoja už tavo gerumą, pasiūlo atsigert ir prisėst. Išeini pasikrovęs keistai gerų emocijų - juk padarei gerą darbą!

Ieva___________________________ rašė...

Mano draugelis Andriukas pasakytų, kad Saulės miestas yra Šiauliai. Nu bet aš tai nesiginčysiu, kiekvienam kitur saulė skaisčiau šviečia. Nors man tai Šiauliuose nostalgijos kiek likę... bet apie ką čia aš dabar... :DD

Anonimiškas rašė...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

Autorius rašė...

Ieva,
Taip, lankiaus Šiauliuos, smagu buvo - daug laiko praleidau prekybcentry "Saulės Miestas":} keista diena tokia su septyniom valandom transportuose, bet aš nieko nesigailiu :}


O reklamos robotam geros dienos: D

 
Blogger design by suckmylolly.com