2010 m. sausio 8 d., penktadienis

Tėvai ir moderniosios technologijos

Tėtis. Jis mėgsta kalbėti telefonu. Daug daug daug ir naudojasi ilgaamžiais telefonais, kurie jam niekuomet negenda, bet mėgsta juos palikti kur nors netyčiomis. Žinučių beveik nerašo, nes sako, kad pirštai per dideli todėl sunku, o tai aš visai suprantu, bet kartais susirašom - aš parašau ką nors nuosekliai, o jis man atrašo "taip", "ne", "gerai", "jo", "sėkmės". Laikui bėgant supratau, kad egzistuoja dėsnis: kuo ilgesnis žodis, tuo daugiau jame slypi: ) iš esmės man patinka gauti jo žinutes, nes jos smagios, žinutės nuo tėvų visada tokios mielos būna kažkaip. Bet dažniausiai paskambina, tai juk taip paprasta! Bet kol jam pirma neparašai ar nepaskambini, tai kažkaip nebendraujame technologijų pagalba.
O kai prieš maždaug metus jis sužinojo, kad egzistuoja skype ir išsiaiškino kas tai yra ir kaip veikia jo akytės sužibo kaip dangaus žvaigždutės ir dabar vos turi laisvą minutę, laisvame kambaryje ir mato žalią kokį nors draugą būtinai jam paskambina ir kalba ilgai ilgai. Naudojasi ausinėmis. Todėl labai garsiai rėkauja ir kartais supyksta, jei kiek susinepatoginus uždarau duris: ) O jei nenaudoja ausinių, tada būna juokinga, kartais bando išsiaiškint kodėl vienas kito negirdi aukštom frazėm ne į temą kaip "bluetooth" :) Dėl tos pačios pirštų problemos sunkiai susikontaktuojame raštu - gaunu daug daug veidelių, reiškiančių, kad reikėtų ateiti kažką jam padėti (katik klausė kaip padaryti "Ė" raidę ant skype nuotaikų eilutės). Džiaugiuosi, jog nežino, kad mano laptope yra integruota web kamera ir mikrofonas: D
Laisvalaikiu mėgsta žiūrėti juokingus vaizdelius ir jais dalintis su kitais. Neretai parsiunčia virusų.

Mama. Mobiliuoju telefonu ėmė naudotis palyginus neseniai - vos prieš kelis metus, nes jai niekas neskambina ir nerašo, visi kalba vietiniu telefonu. Mes visdar juo sėkmingai naudojamės! Tiesa, aš tik atsiliepiu arba kartkartėmis mamai į darbą paskambinu reikalui esant. Jos telefonas visdar atrodo kaip vakar išimtas iš dėžutės - visada savo vietoje, nė įbrėžimo ar dulkelės. Ji, kitaip negu tėtis, mėgsta rašyti žinutes, nes skambinti yra pakankamai brangu. Tai daro atidžiai ir išsamiai, todėl žinučių sulaukiu dažnai ir visada visada atrašo jei parašai, net jei nereikalauji atsakymo: ) Dažniausias tekstas "OK" ar dar kas nors mandro ir man labai patinka: D ir ji moka taip parašyt, kad aš girdžiu kaip ji kalba. Ir vėlgi kitaip nei tėtis mėgsta pasiteirauti ką veikiu, kur esu ar šiaip paklausti kaip laikaus. Aš irgi mėgstu jai kartais parašyti.
Nors mama kompiuteriu naudojasi jau dešimt metų kasdien darbe, ji visdar domisi kaip prisegti prie laiško nuotrauką, ar kaip nukopijuoti kokį nors failą ir labai bijo naujoviškų veiksmų. Tiesą sakant, mane nuolatiniai pagalbos teikimai vis kopijuojant failus truputį trikdo ir erzina, nes na juk ji jau turi daug patirties! Skype nesinaudoja dėl itin garsiai kalbančio tėčio įtakos, bet mėgsta naršyti po porą portalų. Kažkada labai gailėjausi, kad parodžiau, nes pradėjo labai daug laiko ten praleisti, pasakoti man virtualių vartotojų gyvenimiškus ypatumus. Bet dabar atrodo viskas sustojo į savo vėžes - visi pergyvename tą pirmąją interneto platybių bangą: ) dabar mama - tylusis interneto vartotojas, tvarkingai naršo sau ir jai nepatinka tėčio pamėgti vaizdeliai. Man irgi.

Smagu, kai pagalvoji kaip kitaip jie viską mato per tą ekraną:}

0 komentarai (-ų):

 
Blogger design by suckmylolly.com