2010 m. vasario 9 d., antradienis

Ne toks jau smagus įrašas apie išeities iš padėties paieškas

DĖMESIO!
Skaitant šį įrašą rekomenduojamas muzikinis fonas, o jei visgi netyčia susijaudinsite be reikalo, baigę naršyti išmėginkite šį puslapį.

Pastebėjau, kad šiuo metu žmonės aplink mane pasidarė itin jautrūs pokalbiams finansų tema. Tai tapo tarytum "Kam šiandien yra blogiau" konkursu, kuomet visi stengiasi atrodyti labiau nuskriausti, nei kiti, vartojant tą negražų žodį iš "K" raidės, o aš tuo metu kaip mažas vaikas apimtas siaubo noriu užsikimšti ausis. Stebiuosi ir didžiuojuosi savimi, jog pačiu sunkiausiu momentu neišsiliejau čia apie tai, jog valstybė sausio pabaigoje mane kaip reikiant nuliūdino ir įstūmė į tikrai nepavydėtiną situaciją. Nors ir mėgstu į liūdnus dalykus pažvelgti su šypsena, bet čia va jau nebesigauna. Visgi galvoju, kuo mažiau kalbų, tuo daugiau laiko liks išeičiai surasti. Tad šiandien noriu pakalbėti apie būdus, kurių griebiasi žmonės aplink, kad sutaupytų.

1. Atsisako kasdienių malonumų tokių kaip kavos puodelis, nes kavos juk yra namuose. Aš taip pat esu iš tų žmonių turinčių daugybę tokių prabangokų įpročių ir stengiuosi šito išvengti, bet dirbu darbus, kuriuose knibžda susitikimų "puodeliams" ir čia niekaip negaliu sutaupyti, bet puodelių skaičių aš retinu ir todėl nematau savo draugių.
2. Sudarinėja išlaidų sąrašus. Apie rezultatus dar nieko negirdėjau ir užsimaniau prisijungti prie visų sąrašinių debiutantų. Savo atveju aš sudarinėju "kiek man dar liko" sąrašą. Pradėjau vakar, tai kolkas sekasi gerai.
3. Dalyvauja TV laidose, kad galėtų laimėti pinigų. Taip taip, čia aš apie save: D ir šiuo atveju tikslas pateisino priemones - turiu naują paltą artėjančiam pavasariui mažutėle kaina. (Kai turiu finansinių problemų visada bijau akimirkų, kai suplyšta batai ar drabužiai).
4. Pardavinėja nenaudojamus dalykus. Savo ruožtu parduodu: beveik nenaudotą paspirtuką ir 40 išmieros naujus sportbačius.
5. Nešiojasi pietų dėžutes į universitetą.
6. Atsisako visų nereikalingų pramogų. Mojuoju rankele teatrui, koncertams ir renginiams. Ir lyg tyčia vis kur nors esu pakviečiama.
7. Atsisako tolimesnių kelionių. Pasvajokit: ) (kiekvienam bandysiančiam man sutrukdyti spirsiu į tarpkojį, pilvą arba nukąsiu ausį).
8. Nutikus įvairioms progoms ir gimimo dienoms dovanoja mažas ir nuoširdžias dovanas.
9. ...

Kas kartą mokėdama už kažką didesnę sumą pasidžiaugiu, kad nerūkau ar neturiu ydingo įpročio vis eiti išgerti. Mintyse paskaičiuoju kiek sutaupau nors tai nė velnio man finansiškai nepadeda - užtai sąžinė kaip nurimsta!

P.S. Retkarčiais tenka pasijusti tikrų tikriausia žodžio iš "K" raidės auka kai man susilaikant nuo kasdienių nuodėmių, kiti jaučia pareigą mane "paremti". Nepykit mielieji, bet tai mane šiek tiek žemina ir jau šito tai nebus: )

0 komentarai (-ų):

 
Blogger design by suckmylolly.com