2010 m. vasario 21 d., sekmadienis

Rock in Ryga

Vieno nuostabaus žmogaus nuostabaus gimtadienio proga iš dangaus nukrito kvietimas nuvykti į Rygą pasižmonėti, pasilinksminti ir pralinksminti kitus: )


Kelionė ir pirmieji įspūdžiai. Eurolines turi puikius liukso klasės autobusėlius! Šeštadienį, 7 valandą ryte, vieno iš jų viduje aptikome tikrai erdvų saloną, šios dienos spaudą, wi-fi, stalelius keturiems ar šiaip verslo žmonėms, elektros lizdus, karštus gėrimus, paslaugų vairuotoją, Eurolines TV su neblogais pasaulio hitais! Žodžiu, penkių valandų kelionė buvo visai fain!
Ryga pasitiko vėju, sniegu ir rūku! Sniego Latvijos sostinėje laaaaabai daug kone iki pažastų. Nutarėme atsisakyti šlapios minties į viešbutį keliauti pėsčiomis, nes buvome vėjo "perkošti" ir pūgos pažymėti jau per pirmąsias minutes. Kuo gi latviai važinėja Rygoje? Tramvajumi! Šios priemonės dar nebuvau išmėginusi, tad idėją sutikau džiaugsmingai. Atsidūrėme greta buvusioje Maskavas iela stotelėje šalia Rygos turgaus ir įšokome į pirmą atbildėjusį aparatą pažymėtą 9 numeriu. Bilietėlių kainos čia didelės - net 0,70Ls, o tai maždaug 3,50Lt ir žymiai brangiau už mikroautobusiuką Kaune!

Vadovaudamiesi stebuklinga "papkute", kur buvo surašyta kur ir kaip keliauti išlipome stotelėje, reiškusioje, jog "kažkur čia" turi būti pasislėpęs viešbutis. Rajonas tiesą sakant nepradžiugino, tad dairėmės atkakliai ir viešbutį vardu "Dodo" mes radome.
Atsidurti viešbutyje man buvo šauniausia tos popietės dalis, nes oras lauke buvo tikrų tikriausia velniava/bausmė:) Kambarys pasitaikė vienareikšmiškai šaunus ir jaukus, žinoma, jei nekreipsime dėmesio į vaizdą už lango:


Netoliese buvo"visparis" ir šiaip aplink vis sukosi gan agresyviai atrodančios asmenybės. Visas rajonas aplink maždaug toks..

Kiti pastebėjimai:
Architektūra daro įspūdį tiek gerąja tiek blogąja prasmėmis. Rajonas, kuriame gyvenome buvo tikras lūšnynas, o senamiestis tikrai labai gražus, puiki vieta pasivaikščiojimams, pasižvalgymams, net ir vėlame vakare - viskas alsuoja, yra gyva. Pavyzdžiui, užklydome prie Pirklių namų (Rygos simbolio) ir vos priėjus viskas sutemo, išgirdome klasikinę muziką ir tikrą šviesų šou! Superinis siurprizas. Jaukus miestas. Tikrai.
Nuotrauka mamai

Nuotrauka mamai II


Kainos. Ryga tikrai labai brangus miestas! Kaip ir anksčiau minėjau, susisiekimas yra nepigus, tad čia smagu, jei tu mėgsti pavaikštinėti. Mūsų atveju tai nelabai tiko:D Senamiestyje maisto kainos lietuviškai kišenei sunkiai įkandamos - be trijų latų (beveik 15Lt) dažnai negausi net užkandžio: ) Palyginimui galime paimti "Čili" tinklo meniu Rygoje - vien mano mėgiama sriuba (vienintelis valgomas dalykas) čia kainuoja 30% brangiau.
Tačiau smagu tai, kad beveik visos lietuviškos nuolaidų kortelės galioja, nes beveik visur galima pamatyti žinomą parduotuvę/kavinių tinklą/banką/supermarketą.
Žmonės. Latvijos sostinė - žulikų prašalaičių miestas. Jau vasarą tai pastebėjau, kuomet elgeta atėmė mūsų maistą, reikėjo gintis nuo pinigų prašančių vaikų, o vakar pasisekė sutikti vieną merginą, kuri sugebėjo netgi šiek tiek sugadinti ūpą, nuotaiką ir pasijusti kaip pasaulio žlugdytojams. Manipuliacija šimtaprocentinė - parėmėm šiek tiek santimų vargšę mergaitę, o ji mus dar ir pasiuntė, nes davėm ne tiek kiek ji norėjo: ))) ašarų pakalnė, graudi tikroviška istorija ir visa kita, o už pagalbą "s*ka bl*t job*ana" :)
O šiaip kiti sutiktieji paslaugūs, malonūs žmonės!
Lankytos vietos. Bandėme susidaryti tokį sąrašiuką, kur čia nueiti išgerti, pašokti ar kitaip šauniai pasilinksminti. Taip jau išėjo, kad apsilankėme tame pačiame "Čili" prie žymiojo susitikimų taško "Laimos" laikrodžio, nes buvo šalta ir norėjosi alaus ir tuo pasirinkimu nenusivylėme, nes tai buvo pigiausias bokalas, kokį galėjome gauti, o vaizdas pro langą taip pat nenuvylė: matėme vieną judriausių pėsčiųjų Rygos gatvių: )

Netikėtai užsukome į savo "lankytinų objektų sąraše" užfiksuotą airišką futbolo barą - puiki atmosfera: transliuojamo futbolo meniu, daug futbolo atributikos, airiškas interjeras, stalo futbolo stalas, galybė rūšių alaus, pilstomo po 0,586ml (iki viršaus!), alkotesteris, atitinkami klientai, airiški bokalai ir dar daug kitų dalykėlių, dėl kurių norisi pasilikti.



Taip pat čia sutikome miško gyvūnus: D


Ir galiausiai po visų blūdinėjimų atkeliavome į superinę vietelę "Rock'n'Riga" - pigus ir skanus maistas, gera muzika, fainas kolektyvas, smagūs lankytojai ir nusimatantis vakaro finalas nemokamas dviejų metalinių grupių koncertas! Šį faktą, mes žinojome jau iš anksto, todėl tai ir buvo kulminacinis taškas, kurio link ėjome. Tkėjomės prastesnės muzikos, iš koncertavusių grupių, bet tikrai nelikome nusivylę, muzika turėjo jėgos ir draivo! Yra labai nedaug vietų, kur būdamas visai iš pažiūros svetimas, nekalbantis vietine kalba, nepažįstantis nė vieno žmogaus, gali jaustis kaip namuose ir superiškai pašėlti! Nuostabiai praleidome ten laiką, headbanginom kaip pašėlę, užsidirbome respektuko taškų, ištaškėme energiją, buvome pasveikinti "Sia Radical" vokalisto ir vėliau tikrai atsirasime klubo fotoalbume - paparacis mėgo fotografuoti šituos du lietuvaičius:D smagu, kai išeinant tau baro vyresnysis dar pamojuoja, sėkmės palinki, o barmenė susitaria su taksu už kiek pavežėtų taksistas, klausantis roko radijo. Jupijėj!





Alus. Visai nieko! Prieš tai buvau susidūrusi su populiariuoju Cesu ir man tai pasirodė nekažką, tad privengiau šios rūšies. Vakaro eigoje ragavome štai ko:
Zelta - išlavintam lietuviškam gomuriui, atbukusiam nuo šviesaus alaus, tai pasirodė tikrai neblogas lageris! Čili jis kainavo 1,26 Ls.
Bauska's šviesusis - pradžioje tai pasirodė ne pats šauniausias pasirinkimas, bet eigoje kažkaip įgavo visai šaunų skonį. Airių bare jis kainavo apie 1,8Ls
Rock'n'Riga alus - žinote kaip būna visokie neaiškūs, po įžymiais pavadinimais beislepiantys aleliai.. Ilgai prie šito bokalo sėdėjome, nesigėrė visai, nebuvo labai skanu, bet už 1,5Ls (kaip klube, tai jis nebrangus) tai buvo neblogas pasirinkimas. Su puikiu klubo maistu, tai jis skaniai susibaigė:)
Valmiermuižas tumšais - va čia tai atradimas! Labai stipraus ir įsimintino skonio tamsus alus mmmmm!!! Vien dėl jo verta grįžti į Rygą!


Reziumuojant, man laaaabai patiko šita para - pamatėm pakankamai, pabendravom, pasišokom, išsidūkom taip, kad ilgai atsiminsim!
*po 9 valandų autobusuose Dovilė eina miegoti*

6 komentarai (-ų):

Ieva___________________________ rašė...

Tai mūsų Dovilė metalistė? ;D

Autorius rašė...

Nepasakyčiau: D namuose neklausau ir turb8t niekada neklausysiu.
čia atradimas mano pačios iš tiesų, tai, kad tuose koncertuose velniškai smagu yra! Velniškai!: D

agnus dei rašė...

Bet tu jauti savotišką malonumą užsidepresavusiems, sušalusiems, pasiligojusiems savo skaitytojams/lietuviams girtis tokiu savo laisvalaikiu..? Aš dabar vėl jaučiu nevisavertiškumo kompleksą :D Bet et, išmokau džiaugtis kitų laime atrodo. Nepaisykim to, kokia aš dabar pažaliavusi :D

Autorius rašė...

Aš jaučiu malonumą turėti blogą, kur galima papasakoti istorijų:} šiaip Rygoj bjauriai brangu, o mes nebuvom pinigingi ponai, oras buvo bjaurus, rajonas pavojingokas ir daug kitų negerų dalykų, bet juk nebūtina į viską žiūrėti šiuo kampu:} Nėr čia ko skleist negatyvių emocijų, reik džiaugtis, kad liko viena diena mažiau iki pavasario: )

Mano laisvalaikis nėra ypatingas, šiaip netgi neitin sekasi gyvenime, bet nutinka tokių va stebuklų...: )

Illusion rašė...

O mes su draugais vis ruošiames aplankyti Ryga.. vis ruošiames.. ruošiamės.. jau trečius metus iš eilės ;DD

Atšilus orams reiks rimtai prisiruošti, nes pažiūrėjau nuotraukas ir baltai užpavydėjau :))

Autorius rašė...

Visai verta! Ir jei tik yra galimybė, važiuokit liuksu, vos keliais litais brangensis jis už įprastą. Skirtumas akivaizdus, o privalumų tikrai daug. Ryga - tikrai šaunus miestas pasilinksminimams. Nepigiems, aišku, bet užtai kaip smagu, nes twn tikrai yra visko: )

Na, nuotraukos nekokybiškos, muiluotos tokios, nemoku aš fotografuot tamsoj: )) o anksčiau mes iš viešbučio į tą dulksną neišsiruošėm..
smagu visgi, kad užkrėtė truputį.

 
Blogger design by suckmylolly.com