2010 m. balandžio 15 d., ketvirtadienis

Apie procesą

Neseniai parašiau vieną viešą straipsniuką, apie dabar man labiausiai rūpimus dalykus. Nors, pradėdama šį tinklaraštį sakiau, kad nekopijuosiu čia nieko, bet tai pasakyti dabar man atrodo svarbu. Tai irgi ištrauka iš mano gyvenimo, kuriuo dalinuosi čia: )

Nekomercines šventes organizuoti yra nelengva, ypač jei tai viso Miesto renginiai.

Visuomenėje vyrauja stereotipas, jog kultūroje sukasi didelės sumos, o verkšlenimai, kad vis nėra lėšų tik įrodo, kad visi pinigai jau kažkieno kišenėse. Nekomercijos tiesiog nėra/negali būti? Tai netiesa, o Gatvės muzikos diena yra puikus pavyzdys. Tai ne reklaminis triukas. Apibūdinti Gatvės muzikos dienos Kaune organizacinį procesą galima paprastai: visos mūsų pastangos yra nukreiptos į visuomenės iniciatyvos skatinimą. Kiek jos yra, tokia ir šventė.

Žinoma, kai neturi pinigų, tą iniciatyvą prikelti daug sudėtingiau, tačiau būtent tai mums ir sudaro visą iššūkio efektą. Deja, neturime nei pianinų, nei kolonėlių, nedispuonuojame pultais, būgnais, melagingais leidimais, politikais, bet galime padėti jaukiai įsikurti ir pasistengti, jog būtumėte pastebėti ir galbūt pradėtumėte karjerą. Tokia mūsų misija, kurią šiemet sutalpinome į šūkį “Išreikšk save”.

Teisybė, jog kartais jaučiamės aklavietėje, na kaip su vienu duonos kepalu tūkstantinei miniai pamaitinti, bet išdaliname jį nuoširdžiai ir su meile, ieškodami geriausio kompromiso visiems: valdžios atstovams, gyventojams, įmonėms, atlikėjams ir visuomenei. O už tai tikimės pačio gražiausio atsako iš miestiečių ir orų prognozės[:)]).

Daugiau apie nuveiktus darbus visada stengiuosi parašyti oficialiame šventės puslapyje, o kitką laikyti savyje arba esant galimybei išberti Monikai, kuri man dabar kaip sesė.

Visiems gražių dienų ir įkvėpimų!
p.s. atnaujinau šuoliukus, nes A. Laisonaitė mane ir sesę įamžino tiesiog raganiškai:)
p.p.s. šiandien šauniausi kauniečiai šoks makareną prie Laisvės alėjos fontano lyyygiai lyyygiai 17.05!: )

0 komentarai (-ų):

 
Blogger design by suckmylolly.com