2010 m. liepos 19 d., pirmadienis

Gyvenimas be šaldytuvo


..skamba kaip iššūkis.

Skundžiasi išlepęs pasaulis visur aplinkui, kad nerealiai karšta, kad beištinką dehidratacija, kad mineralinis šiltas, nes kažkas paliko ant stalo, kad štai sugižo pienas ir nutiko kitos nelaimės, o mes tiesiog gyvename be šaldytuvo. Be sumuštinių ryte ir šlakelio pieno kavoje, be grietinės ant blynų, be šalto alaus ir kitų skysčių, be koldūnų kameroje, be majonezo, daugiau nei trijų daržovių, be arbūzo, jogurto ir išvis be atsargų. Aš vis dar gyva, šią minutę netgi Laiminga, nors ir sunkoka apsispręsti parduotuvėje, ką valgyti šiandien. Juk būna ir daug blogiau. Ir ne tik Afrikoje: )

Beje, ačiū Justei už rūkytos dešros siuntinį. Kas kartą valgydami labai džiaugiamės, kad esi.

8 komentarai (-ų):

Judita S. rašė...

Mes bendrabutyje senais gerais laikais be šaldytuvo gyvenom mėnesį, tai maistą laikydavom (kiek jo ten tebūdavo)prie lango, mat buvo ruduo :))))

AgNE rašė...

O kaip čia taip - be šaldytuvo? :o Krizė? :D

kim rašė...

Aš taip pat galiu gyventi be šaldytuvo. ;) Kai liksiu vienas, jį išjungsiu; ir įjungsiu tik specialiais atvejais(keletą kartų į metus). :)

Autorius rašė...

Judita,
Rudenį tai išvis čia juokai!: ) spintelėj virš viryklės gal dviem laipsniais šalčiau nei namie, štai kur sandėlys: D


Mėnulių alėja,
Kai įsikėlėm, jo nebuvo. Visdar nėra, skelbimų internete irgi. o investicijos keliauja į kitus buities dalykus:} pripratom.

Sum,
Na, vyrukai lengviau gyvena su kebabais, picomis ir kitais dalykyčiais: )

kim rašė...

Kebabų ir picų nevalgau. Beje net nesu ragavęs kebabo ir net netraukia(per sunkus maistas).
O picų nevalgau vien dėl to, kad ten prideda tokių dalykų į kurių sudėtį net nesinori gilintis...
Juk nesame kiaulės , kad mums reikėtų milžiniško kiekio jovalo, kad galėtume normaliai gyventi, veikti?
Nereikia pirkti daug, daug, kad reiktų krautis į šaldytuvą ir laikyti ilgai ilgai...
Šiais laikais parduotuvės dirba ilgai ir kiekvieną dieną.
Mažiau gendančių produktų(ryžiai, kruopos, bulvės, vaisiai...) gali nusipirkti ilgesniam laikui, o greičiau gendančius produktus(dešra,mėsos produktai, sūris,pieno produktai), jei juose nėra arba yra minimalus kiekis konservantų(yra sveika valgyti) suvalgai pirkimo ar sekančią dieną.
Ir apskritai mitybą reikia reguliuoti, nes kitu atveju gresia nutukimas, įvairios kraujagyslių ligos ar šiaip prasta savijauta, vidinis sunkumas, organizmo darbo sutrikimai ar pan. .
Žinoma, vėl, mitybos reguliavime nereikia pertempti, nes gresia kitos ligos...
Patarimų čia duoti yra sunku, reikia patiems ieškoti savo organizmui ir veiklai geriausio maisto, kad būtume sveiki ir darbingi. :)
O jei pasirinkti dar gali ir specialistai(įvairūs dietologai, alergologai ir pan.) padėti, tai
jau tiesiog nuostabu. :)
Skanaus!
:)

Autorius rašė...

Faina, kad grįžai padiskutuoti :}
Visai sutinku su viskuo ką rašai. Iš esmės taip ir gyvenam - perkam ir vartojam šiandien. Bet esmė ta, jog taip gyventi šiek tiek neekonomiška, nes privalai pirkti mažesniais kiekiais, kad nereikėtų išmesti: ) o tai dažnai šiek tiek neapsimoka, tarkime, norint pasigaminti skanius vištienos kepsnius turi pirkti kiaušinių plakiniui - perki mini rinkinį 6vnt, kas išeibna brangiau nei 10. Sunaudoji 1, o pusryčiam turi žūtbūt suvalgyt likusius 5: ) aišku, pripratom jau prie to, viskas oki. Tik vienas dalykas truputį skaudus - namuose alus niekad nebūna tinkamai šaltas..

O apie picas ir kebabus tai čia toks žinai gan vyriškas dalykas iš studentiško gyvenimo ir gan įprastas, nes vyrukai dažnai tiesiog mąsto kaip pigiai, su daug mėsos ir daug pavalgyt nemokant gaminti. : ) ir čia nieko asmeniško, tik aš taip gyvent nemoku:}

kim rašė...

Užjaučiu dėl alaus...
Bet sako , kai šiltesnis - greičiau prigeri. ;) :))

Autorius rašė...

Ne tai alaus šaunumas!: )

 
Blogger design by suckmylolly.com