2010 m. rugpjūčio 18 d., trečiadienis

Apie darbo teikiamą naudą


Kiekvienas atsakytų - pi ni gai, bet šįryt pamąsčiau, kad išpešiau iš jo ir šiek tiek daugiau. Pagrindinis pliusas, kad pramokau kalbų. Jei seniau rusiškai negalėjau pralementi praktiškai nė žodžio, tai dabar klientai jau kartais nesupranta, kad esu tik kalbėjimo pradinukė. Na, suprasti aš suprantu kone viską, nes vis periodiškai girdėdavau rusišką TV, bet su ekranu juk nepakalbėsi, todėl entuziastingai mikčiodavau visomis nutikusiomis progomis. O dabar va jau važiuojant autobusu iš pliažo sugebu atsakyti moteriškei į klausimą "ko aš tokia balta"!
Dar pramokau vokiškai tiek, kiek reikia mano darbui. Jei seniau skaitydavau tik gestus (suprask, į viršų mosikuoja - išjunk kondicionierių, jei į apačią - duokš alaus), tai dabar dar paklausiu dalykų, ir galiu atsakyti kartais. Nuo šiol vokiškam maitinimo taške puikiai sugebėsiu užsisakyti: D
Taip pat patobulinau anglų kalbą temomis apie jūros gręžinius, gyvenimą čia ir svetur, švietimo sistemas ir kitas įdomybes. Ir kas netikėčiausia - gana neprastai šneku žemaitiškai, nes šita tarmė mane tiesiog supa visur ir atsilaikyti būtų buvę smarkiai sudėtinga:}
Patirties per vieną mėnesį darbo viešbučio restorane įgavau daugiau nei per metus paskutinėje darbovietėje. Čia viskas stipriai kitaip ir be visų naudingų patirčių nuo šiol turiu daugiau raumenų kairėje rankoje, kantrybės ir mielai nešioju klasikinius sijonukus ir sukneles.

O šiaip nieko daug nevyksta, apart to, kad įsigjom šaldytuvą(!), klausom naujo classic rock FM, bei kraunamės daiktus savaitgaliui gamtoje: )
Linkėjimai!

2 komentarai (-ų):

ieva rašė...

Labai panaši patirtis!
Dirbau vat visą vasarą Nidoj, viešbučio registratūroj. Įspūdžių... Šneku šiaip angliškai, šiek tiek prancūziškai - o nuo dabar pamažu gaudaus ir rusiškai, ir vokiškai. Ir tas sąrašiukas tokia t e i s y b ė. Ir šiaip gerai rašai, smagu!

Autorius rašė...

O brač kaip smagu sulaukt komentarų :}
Atperka tokie darbai kelionių svetur trūkumą, nes kiekvienas svečias spinduliuoja savus mentalitetus: )

 
Blogger design by suckmylolly.com