2011 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Apie drąsius sprendimus ir Knygnešį

Katik žiūrėjau tokį drąsų Filmuką. Man patinka jaunų žmonių jauni trumpi entuziastingi filmai, nes tik juose vis dar būna galvojama apie visokias detalytes ir taip nuoširdžiai siekiama padaryti kuo tobuliau ir smagiausia, kad dažnai išeina!:) nes nereikia pritempti, o betempiant nukeliauti į lankas.
Tema labai taikli ne tik todėl, kad Knygnešiais dera didžiuotis pasaulyje, bet ir tuo, kad informacijos sklaidos ir lojalumo šaliai tema dabar yra reikalinga. Tad visas siužetas ir maloni didaktika "veža" iki galo, nes ji paprasčiausiai čia ir dabar labai tinka. Taiklūs aktoriai charakteriams perteikti, aplink nėra nė vieno nereikalingo. Štai Mažvydo veidas yra būtent toks, kokį aš nuo pat pirmųjų mokyklinių metų įsivaizduodavau, kai mums pasakodavo apie gerus žmones ir knygnešystę, kurią dar per sunku suprasti kartu su faktu, kad tau nepatinka eiti į mokyklą, žiūrint į negyvųjų nuotraukas ir verpimo ratelius. Kažkada mąsčiau, kaip reikėtų pateikti tą visą partizanų, sukilėlių ir knygnešių sindromą be to tokio pilko ašaringo rūko, šauksmų, žudynių ir begalinio liūdesio degančių trobų fone. Ir "Knygnešys" yra gerasis to pavyzdys, net nesitikėjau iš tikrųjų:)

Kodėl apie tai tinklaraštyje? Kad pakviesčiau pažiūrėti ir Jus bei palaikyčiau platinimo idėją. Filmas atviras ir nemokamas pačių autorių valia. Ačiū komandai už tai, kad dalinatės su visais, nes pripažinkim, užknisa žiūrėti kokius nors apdovanojimus, ar skaityti straipsnius liaupses ar kitokius atgarsius apie įvairius naujus lietuviškus filmus ir neturėti nė žalio supratimo kur paprastam studenčiokui kaip man galima pamatyti, nes viskas taip ir nugula į fakin stalčius ir tu realiai neturi ir galbūt neturėsi galimybės pažiūrėti, nebent pasitaikysi vietoje ir laiku kur nors kur koks nors uždaras būrelis uždarai vykdys peržiūrą.

Drąsūs sprendimai įkvepia. Įsikvėpkite ir Jūs.

0 komentarai (-ų):

 
Blogger design by suckmylolly.com