2011 m. gegužės 31 d., antradienis

Apie naminius gyvūnėlius

Šiltuoju sezonu mūsų kambarį papildo nauji bjaurūs kambariokai - uodai ir vorai. Štai tokia kaina gyvenimo prie upės. Tiesą sakant, uodai uodais, bet kaip vorai patenka į trečią aukštą ir kodėl pro mūsų langą? Taigi pasakoju savo kasdienę dramą:
Prie būrio uodų mes kažkaip su sese per ilgus metus prisitaikėm (vos tik ima temti - uždaryk langą susimildama!!!), bet va vorai su kiekvienais metais darosi vis stambesni ir bjauresni. Iki šiol naudodavomės "vorų maišeliu" - visiems pažįstamu dovanų maišeliu po 0,49 ct, kuris neužima daug vietos, be to, puikiai tinka standartiniams vorams, tad juo pagauni voriuką, išmeti. Jokių problemų, baimių anei klyksmų, tik nemalonus jausmas, kai lakstinėja maišely. Bet dabar jie tokie, kad mes turime traukti burtus kuri bus didvyris ir organizuoti operaciją "Voro likvidavimas", nes į legendinį vorų maišelį jie nebetelpa, o rūšys atrodo nematytos ir šlykštesnės nei iki šiol! Visad buvome prietaringos, vorelius surinkdavom ir paleisdavom, bet šituos tai norisi žudyti! Tiesa, su žudymu vėl problema - o kas bus jei iš pirmo karto nepritvosi ir jis savo šlykščiomis kojelėmis nuskuos kur nors prie mano lovos? m?? Va čia ir yra Didysis Iššūkio Efektas operacijoje "Voro likvidavimas"! Geriau jau penketą nervinančių uodų mums į kambarį, (atskrenda šiaip ar taip būriais..) nei vieną tokį keistą, stambų, nenugalimą vorą.

7 komentarai (-ų):

Darius Gerulis rašė...

Kaip baisu :/ Aš tam kambary negyvenčiau :D

Autorius rašė...

Aš sakyčiau, kokia baisi ekologinė pasekmė tie pašaunėję vorai!

n rašė...

pamiršai pridėti apie tai, kaip juos pritvojus ir išsitaškius jie kartais dar vis juda. Nors matai jų vidurius! Su jais visus prietarus galima pamiršt!

Ieva___________________________ rašė...

Aš tokį ne per didžausią esu susiurbusi su siurbliu, tada laukiau vyro kol atvažiuos, kad nueitų į lauką išvalyti siurblio :D Užjaučiu nuoširdžiai!Tikrą siaubą čia papasakojai.

Autorius rašė...

Paskaitykit, Ieva, sesės komentarą, tai pasidarys dar baisiau!

Mes matę tiek vorų, kad daug nedramatizuodavom, bet dabar tikrai yra ko!


Fu, Neringa, aš neišdrįsau to pasakoti :P

Praktinė patirtis rašė...

Nuo uodų labai efektyvi priemonė - užmontuoti permatomus metalinius tinklelius ant varstomų langų. Tokius siūlo įvairūs langų gamintojai: išmatuoja, atveža, sumontuoja.

Šiek tiek kainuoja (~100 Lt už langą, t.y. vertikalų lango stačiakampį), tačiau tuomet per sezoną gal tik vienas ar du uodai teprasmunka, kai anksčiau tuntais puotaudavo.

Sakyčiau apsimoka. Ramus miegas - svarbiau visko! :)

Autorius rašė...

Ačiū už praktinės patirties pasidalijimą!: ) esmė ta, kad tas langas kvadratinis ir varstosi visas, tai nežinau kaip čia būtų uždengus jį tinklu, kai toks šaunus vaizdas pro langą.. :)

 
Blogger design by suckmylolly.com