2012 m. sausio 14 d., šeštadienis

Apie vilkolakius, kvailystes ir pilnatį

Seniau šitaip dalykų nesureikšmindavau ir nepastebėdavau. Na, pavyzdžiui, pilnaties veikimo žmonėms. Kadangi nuolatos iš visų aplink tikiuosi nesklandumų ir neatsakingumų, nes ir taip aišku, kad žmonės juk netobuli, tai dėsningumų keistuose elgesiuose neįžvelgiau. Bet kuo daugiau aplink žmonių ir santykio su jais darosi, tuo dažniau pastebiu, kad mėnulis juos veikia.
Aišku, tais ankstyvais studentiškais laikais, kai dirbdavom naktinius darbus, pastebėdavom, kad tam tikri etatiniai klientai vilkolakiais pavirsdavo pilnam mėnuliui sušvitus. Pavyzdžiui, ateidavo toks buvęs KGB agentas (bent jau taip žmonės sakė) ir kalbėdavo visiems kosminius prūdus. Daug daug, niekad negalėdavai suprasti kodėl ir ką jis sako. Stovėdavo ir netikėtai pasileisdavo kaip švytuoklė tiesus ant žemės, atsiremdavo rankom prieš pat grindis. Ir alkoholis jo neveikdavo, jokio skirtumo, jis geria šiandien ar ne. Tačiau negalėdavai nieko nedoro jam sakyti, nes pasibaigus pilnačiai ir atvirtus į žmogų, jis tau ateis ir pasakys tikslut tikslutėliai, ką ir kada tu jam sakei. Vilkolakiška KGB atmintis pas tą vargšą vyriškį. Arba retsykiais (bet tie reti kartai būdavo labai įsimintini), kvailysčių ūpo vedina, užsukdavo triukšminga raudonplaukė dama. Tai ir gerdavo ne iš savo taurės, tualete šaltu vandeniu plaudavosi galvą kriauklėje ir žiemą šlapia galva vaikštinėdavo po lauką. Sykį apie 2 valandą nakties (alkaniausiu paros metu) buvo įvirtusi su nuostabių dzūkiškų lašinių palčių ir maitino visus aplink, kai kuriems žmonėms dar ir pardavinėjo, koleges indėnėmis vadino. Išties didingos pilnatys tai būdavo.
O dabar gali nė į kalendorių nežiūrėt, jei pasipila eilė įtartinai keistų skambučių su itin kvailais klausimais ir principais (kodėl gi jūsų įmonė neleidžia mano 11 metų vaikui vienam skristi lėktuvu, bjaurybės?), arba paprasti procesai trunka keliriopai ilgiau, nei galėtų ir pakeliui dar pasipešioji žodeliu kitu. Po to, kai atsidūsti ir sąžiningai pasiskundi arba pasijuoki kolegai, koks netikęs tau šiandien pasaulis, suvoki, kad matyt, dabar pilnatis. Tas stebuklingas laikas, kai žmonės tampa neįtikėtinai erzinantys ir sykiu juokingi. Tokios tai kantrybės pamokos. Jei taip ir toliau, tai gal ir horoskopais domėtis pradėsiu.


0 komentarai (-ų):

 
Blogger design by suckmylolly.com