2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Dovanojimo džiaugsmai bei negandos

Šiandien mąstau apie dovanas. Rinkti dovaną kam nors dažnai yra truputį liūdinantis procesas. Kas kartą, kai tenka sukti galvelę, prisimenu tradicinį blogiausių dovanyčių sąrašą:
Paauksuota skulptūrėlė. Niekaip nesuprantu kam žmonės tai dovanoja! Vis šluostant dulkes labiau keiki nei geru žodžiu dovanojusįjį mini.  Man atrodo, už skulptūrėles geriau net pliušinis liūtas.
 Muiliukai. Iš esmės muilas nėra blogai, tik bėda ta, kad gaunamas muilo kiekis dažnai yra visiškai neproporcingas muilų sunaudojimo greičiui. Todėl įvairių formų, spalvų ir kvapų dovanoto muilo turiu pusę stalčiaus. Jei kiti ir neturi, tai vis tiek dažniausiai nusivilia gavę, nes tai tobula klasikinė dovana, kai nesugalvoji, ką dovanoti.
Žvakutės. Nežinau, ar tik man tai atrodo didelė tinginio dovana? Ji visad būna tokia ne į temą. Karts nuo karto rudenėliais užeina jų degiojimo manija tik todėl, kad jų vėl visi aplink pridovanojo super daug.
Žvakidė. Man atrodo jau geriau gauti žvakę! Dėl priežasčių grįžkim į pirmą punktą. Ir dar jos dažnai į stalčių tamsiausią netelpa ir nei 'sudaužysi' nei ką.
Neproporcingo dydžio, prie kambario nederantys blizgantys rėmeliai irgi kaupia dulkes.

Dėl fotoalbumų šiais dinamiškais kompiuterių laikais nesu tikra. Tai lyg ir reikalingas daiktas, bet kiek iš mūsų naudojasi? Nebepamenu kada atėjusi į svečius ėjau vartyti vaikystės/jaunystės nuotraukų... Be to, dabar vien iš pusdienio kelionės gali parsivežti tiek, kad į vieną albumą netilps. Papasakokit savo santykį su fotoalbumais, man labai įdomu!

Aš esu iš tų, kuriems nieko nereikia, todėl dovanėlės mane nuolat stebina. Nežinau kodėl man žmonės nuolat dovanoja knygas baltais lapais. Atrodau didelė rašytoja tikriausiai, bet esmė ta, kad žiauriai daug trinu ir braukau ir man per gaila tų visų super gražių knygučių, kurios taip ir lieka tuščios :}
Užtai per Kalėdas gavau ketverias vilnones kojines, nes garsiai apie tai paskelbiau savo socialiniame tinkle. Va čia tai praktiškos Kalėdos buvo! Apsirūpinau keliems metams į priekį ir dabar ramia sąžine galiu sau su jomis čiužinėti kur papuola.

Šiaip ar taip galvoju, kad geriausia dovana pasauly - valgoma! Jokių dulkių, tik skanūs prisiminimai. Šio gimtadienio tema ir buvo valgomos/geriamos dovanos. Tai labai faina buvo! Braškės, rankų darbo saldumynai, šampanas, nuga - visiškai liuks!
O kokia jums geriausia dovana?

4 komentarai (-ų):

Tina Teaspoon rašė...

As irgi manau, kad geriausios dovanos yra tai ka galima suvalgyti ar patirti, kazka pamatyti, pirma karta padaryti. As taip pat megstu, kai zmones man dovanoja knygas. Man patinka skaityti ir nera nieko geriau, kai yra dovanojama knyga (ypac jei as noriu ypatingos knygos).

Versmės rašė...

Geriausia dovana yra nuoširdėliškas dėmesys! :) Kad mąstė, kad kūrė, kad paišė, kad tave prisiminė! Ir visiškai nesvarbu ką ten sumąstė. Banalų puoduką ar senamadišką atviruką.

Aš kartais dėl trijų brūkšteltų žodžių galiu susilydyti :)

Taip sakant, paskutinis mohikanas šiame sviete, kuriam dar patinka emociniai kaspinėliai :)

&

O iš praktinės pusės... labai naudinga dovana - žurnalo ar kitokio periodinio leidinio prenumerata.

Tuomet tave atmins kiekvieną mielą sykį, kai tik ateis naujas numeris, ne vien per gimtadienį :) O jei dar netyčia dovanos gavėjui patiks leidinio tematika, kurią mes empatiškai-žiniuoniškai pamėginsim nuspėti... išvis puiku!

Senovinis būdas stiprinti ryšius :)

Unknown rašė...

labai ačiū už puikią idėją apie valgomas dovanas :) kaip tik artėja mano gimtadienis...

O šiaip, aš labai nepatogiai jaučiuosi gaudama dovaną, dovanotą iš pareigos. Iš visokių tetų, senelių ir tolimų, seniai matytų giminių. Kad ir kas tai bebūtų. Tada tai fui. Kam žmonės taip daro?

Autorius rašė...

Ko gero, smagiausia ir svarbiausia yra kaip pateikta dovana :}
Bet vis gi persistengt nereikėtų (kodėl žmonės dovanoja kelio ženklus t.t.?)

 
Blogger design by suckmylolly.com