2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Pažintis su Norvegija: 2 diena

Įdomu atostogauti kitu formatu - svečiuotis paprastoje mažo kambarėlio buityje su kasdieniais darbais. Susitikimo džiaugsmas vis dar kutena širdį. Vakar truputį važinėjomės po apylinkes (prisiplakiau prie darbinių reikalų): vykome į universitetą, kuris atrodė kaip iš amerikietiškų koledžo tipo paauglių serialų ir turėjo miiilžinišką amfiteatrą-valgyklą, o vėliau trumpai apsilankėme gana iščiustytame viešbutyje pačioje Stavangerio širdyje. Temsta čia anksti, bet tamsoje viskas atrodo gražiai, ypač kai važiuoji kalnuotais keliais ir pakalnėse tolumoje matyti šimtai žibančių langelių. Nors viskas man įdomu, bet šiaip viešoje erdvėje jaučiuosi kažkaip nejaukiai ir nežinau kodėl. Dar gi, kažkaip kukloka buvo apsipirkinėti prekybos centre, toks nepilnavertiškumo kompleksas apima dedant pačius pigiausius ir paprasčiausius produktus ant kasos takelio, kai priešais tave ridenasi prekės už 1800 NOK.
Šiaip antrą dieną iš eilės nelyja, sako, kad tai mažas stebuklas. Ryte pamačiau, kad pro langą matyti ne tik kalnas, bet ir fiordo kraštelis. O šįvakar mes iš tiesų kraustomės. Perpiet į kambarį įsiveržė du pagyvenę norvegai ir sutriko pamatę mane. Aš irgi nustebau. Vėliau paaiškėjo, kad išsikėlimas turi įvykti šiandien ir tai buvo nuomojamo ploto apžvalga. Kol kas neaišku, kur šiąnakt miegosime, šiuo metu tarp sukrautų daiktų laukiu kol sugrįš didvyris ir parneš naujienų. Rytų europiečiams galioja trumpesni terminai. Apskritai, Rytų europiečiai čia laikomi baisiai darbščiais, bet nelabai geros reputacijos žmonėmis. 
 Egzotiškas toks poilsis, atrodo aš čia jau šimtą metų kepu blynus ir žiūriu nusivylusias namų šeimininkes. Laukia labai įdomios likusios dienos, nes viskas išėjo truputį kitaip nei tikėtasi. Užtai turiu užtektinai laiko pabaigti visokius pradėtus darbelius ir galimybę išsimiegoti.

0 komentarai (-ų):

 
Blogger design by suckmylolly.com