2012 m. gruodžio 9 d., sekmadienis

Work and travel Fuerteventura

Hola!
Čia mes turime ne tik kambarines, bet ir paslaptingą geradarį kaip atskirą etatą, kuris kasdien aplenkia tvarkdares Gvadalupes, mato tikrąjį kambario vaizdą ir palieka dovanyčių. Baisiai smagiai nuteikia juokingais įpakavimais (pareini ir regi pavyzdžiui galybę kojinių ant rankenų su riešutais ir mandarinais), tai nežinau kaip uždarysiu lagaminą su tiek kasdienių džiugesių.
Nepaisant to, kad nebežinau kelintadienis šiandien, koks metų laikas ir kiek kur dabar valandų, tikrai visa esybe jaučiu, kad artėja Kalėdos. Man atrodo, pietiečiai jų laukia daug labiau nei mes ir turi baisiai savotišką papuošimų įsivaizdavimą. Įeini į turkiškais raštais margintą viešbučio vestibiulį ir akį tau išduria kokia nors molinė Kalėdų pabaisa arba keistai pasvirusi plastikinės eglės šaka. Didelė dalis lankomų viešbučių ir parduotuvyčių atrodo it dekoruoti trijų aklų pelyčių. Kiek stebina iš niekur nieko lendantys kailiniuoti kalėdąseniai, prakartėlės su begemotukais ir vos ne vos tarp zoo ir piemenų atrandamu pagrindiniu herojumi - kūdikėliu. 
 Bet tie lenkai irgi šiek tiek pamišę - +23C, o jie laksto su Kalėdinėm kepurėm. Mes tik slaptingai šypsomės ir kartojam "nie rozumiem polskich". Pasitaiko manančių, kad dėl šito tik juokaujam ir kalba su mumis lenkiškai toliau :) Bet ne tik lenkai čia iš tikrųjų baisiai juokingi, bet ir pačio kelionių operatoriaus ITAKA veiksmai juokina: aprengia lenkus klaunais, nes teminė diskė, kurios visi mirtinai laukia, ir paleidžia į viešbutį ekskursijon po kambarius ir serviso taškus, o šokti einam tik patyrę tą gėdą. Dauguma viešbučių personalų su akcentu mums bando dėkoti "jenkujindami", o kiti tiesiog pilsto trigubai stipresnius kokteilius (pvz 3/4 romo + 1/4 kolos), kad kuo greičiau nusibaigtume. O lenkai kažkokiu būdu nieeekap nemiršta, kai kurie tik ištinsta.
Čia tikrų tikriausias Work and Travel Fuerteventura. Bet vos tik turime kokią progą ekskursijoms ir mažiems pabuvimams lauke, tuoj pasislepia saulė. Per šias dienas pastebėti neaprėpiami lavos kalnai ir uolos, neįtikėtini serpantinai tarp akmenų kelia pagarbą Mamai Gamtai. Šiluma kaulų nelaužo. Lenkų kalba kasdien vis suprantamesnė, tautų draugystė vis stipresnė. Liko dvi dienos trumpomis rankovėmis. Linkėjimai iš Kanarų!

0 komentarai (-ų):

 
Blogger design by suckmylolly.com