2013 m. vasario 6 d., trečiadienis

Pažintis su Norvegija II: 1 diena

Kai pagalvoji, seniau autobusais važinėdavom, o  dabar vežioja lėktuvai. Kaina praktiškai nesiskiria, tik didėja atstumai. Dar prieš Kalėdas suradusi gerą pasiūlymą, vėl nutariau prašvilpti paskutinius atostogų likučius 'ant norvegiškos dietos'. Tai štai aš vėl Stavangeryje, vėl atostogauju emigrantiškuose batuose ir kasdien rašau dienoraštį.
Šįsyk daug kas pasirodė kitaip - daug optimistiškesni keleiviai skrido (tiesa, išvykimo laukė ištisas liūdesio debesis), apėmė visai kitoks susitikimo džiaugsmas, kalnai neberaižo akies, o namuose pasitiko keista ramybė ir naujos taisyklės: rūšiuoti šiukšles bei viską sudėti į stalčius. Kol manęs nebuvo, išsikraustė ispanas ir, palikęs tris lietuvius ir norvegą, išsivežė betvarkę.
Vis dar stebiuosi kainomis ir parduotuvėje nežinau kur dėtis - ryškiai spindinti J. Bieberio knyga kainuoja 178 Lt, kiaušiniai 13 Lt, o gerti pigiausią alų iš skardinės namuose yra tas pats, kas užsisakyti bokalą  restorane Vilniaus senamiestyje. Žodžiu, tai tikrai ta vieta, iš kurios lauktuvių nevežioju:) Patrypčioję pirmyn-atgal po vieną skardinę vis tiek nusipirkome. Ant manosios nupiešta žydiška šešiakampė. Intriguoja.
Man patinka klausyti keistų emigrantų istorijų: ilgainiui gyvenant Norvegijoje patenki į uždarą ratą, informacija tave susiranda. Lietuviai čia gerai įsirausę - egzistuoja paslaptingi  lietuviškų prekių taškai ir gudrios išgyvenimo strategijos. Tad šįvakar vakarienei taškų ir mano lauktuvių derinys - Vilniaus Pergalės triufeliai, šviežia juoda duona, rūkyta dešra ir Volfas Engelman alus.

Šeštadienį vyksim į kalnus.

0 komentarai (-ų):

 
Blogger design by suckmylolly.com