2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

Pažintis su Norvegija II: likusios dienos

Vakar iš esmės nevyko nieko ypatinga - dirbau darbus nuotoliniu būdu, patyliukais pažindinausi su už sienos gyvenančiu norvegu ir gaminau nacionalinius patiekalus. Nuostabu, kad čia yra grietinės! Tačiau kalbant apie norvegą kaimyną už sienos, tai savo buvimu jis parodo, ką mano apie rytų europiečius - vengia jų ir savo dienotvarkę derina prie pastarųjų darbo laiko: skalbia, kai nieko nėra, gamina valgyti tik kol nieko nėra, o vakarais, kai visi grįžta, tyliai tyliai tūno kambaryje, jei susiduria - nekalba.
O šiandien pasidarėm Šeštadienį ir išriedėjom apžvelgti apylinkių, pasukome į Ryfylke regioną. Tikrai gražu čia, kaip paveiksliukuose kadais regėtuos knygose. Tiesa, už super ekskursijas reikia atsilyginti: niekad nemaniau, kad gyvenime teks mokėti ir kirpti (kaip ir programuoti / maketuoti / ...). Antras kartas jau tikrai arti teisybės! Pirmas buvo... na, ačiū Dievams ataugo jau:-)) Sutaupėm kelis šimtus kronų, kuriuos išleidom keltams ir saulėtai dienai kalnuose. Gaila, bet rytoj lėktuvas namo.

Fotoreportažas. Plaukiam į Ryfylke:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

graži tolima-artima šalis. Mokiausi Voldoj pusmetį, kuri yra 8 valandos kelio nuo Oslo autobusu :) Patys gražiausi prisiminimai. O dėl emigrantų, nors pati ja buvau ilgokai, bet aš irgi jų nemėgstu. Ir savęs būnant emigrante nemėgstu. Ir kiti nepatinka. Net nesmerkiu to norvego, su kuriuo gyvenot, bet kam tada jis nesikrausto kitur, jei toks nedraugiškas?

 
Blogger design by suckmylolly.com