2010 m. gegužės 2 d., sekmadienis

Gatvės muzikos diena Kaune 2010: Įspūdžiai iš užkulsių


Pasidomėjus įvairiais atsiliepimais internetinėje erdvėje galiu teigti, jog šiais metais Gatvės muzikos diena Kaune praėjo daug geriau nei pernai! Už visa tai dėkoju Kauno miestui, nes Gatvės muzikos dienos esmė yra visuomenės iniciatyva.
2009-aisiais akustiškai grojančių reikėjo paieškoti, o vakar jau dienos pradžioje kone kas antras praeivis nešėsi gitarą, ir Laisvės alėja skambėjo nuo pat 12 valandos! Tiesa, neišvengėme garsinių susikirtimų - iniciatyvas reikėjo sutalpinti tada ir taip, kaip atlikėjai norėjo pasirodyti. O jei juokaujant - daug kas gi norėjo, jog būtų kaip Vilniuje - šiuo aspektu, manau, buvome labai panašūs:))

Esu dėkinga visiems, kurie padėjo ir prisidėjo, kurie atėjo ir mėgavosi diena. Likau nustebinta sukurtos auros, solidarumo, tvarkingumo, pagarbos ir pavyzdingo viešosios tvarkos laikymosi. Nesulaukiau nė vieno grasinančio ikiteismine byla skambučio ir apskritai visos dienos metu jautėsi šventės atmosfera, žmonės ilsėjosi, buvo drauge. Praktiškai visos ruoštos dienos staigmenos išsipildė, tai teikė daug džiaugsmo, nes kurti dienos programą buvo nelengva. Atlikdami pailsėjome ir patys sudalyvaudami įrodėme, kad visai nebūtina turėti auksinį balsą, mokėti groti - yra ir kitų puikių priemonių kurti gatvės muziką.
Ačiū Monikai, ačiū Irmantui ir visiems savanoriams bei koordinatoriams buvusiems įvykių centre ir pakentusiems mano raganystes *juokiasi*

Nuostabu visgi, kai idėjos tampa realybe ir supranti, kad viskas yra įmanoma, jei labai nori. Tikrai įmanoma! O linksmiausia, manau, jog niekas nežino kokio absurdiško mažumo biudžetą turėjome. Jei pernai apie kone trigubai didesnę sumą vienas žmogus pasakė "Maniau, kad tik Jėzus Kristus sugeba su vienu kepalu minia pamaitinti", neįsivaizduoju ką jis galėtų pasakyti šiandieną. Tačiau svarbu čia ne skaičiai, o rezultatas, kuris šiandieną džiugina.
Ir, žinoma, nepadėkoti negaliu tiems žmonėms, kurie išgelbėjo šventę - miesto merui A. Kupčinskui už globą (ir dar už bučinį į skruostą viešoje vietoje:)) ir visam Kultūros skyriui, kad visada padėjo kuo galėjo.

Kaip įvykį matė 15min fotografai E. Ovčarenko ir A. Koroliovas :
Inicijuota akcija "Muilo opera": burbulų improvizacija skambant muzikai!

(Dovilė apžiūrinėja padėtį:D)


Maža dalelė šventės akimirkų:








DRUM2GETER šventės uždarymui:









Daugiau nuotraukų "pas Delfi" (ačiū Augustui) ir pas kauniečius (feisbuke ir pavyzdžiui čia)!

Smagiai pavargusi ir itin peršalusi
Dovilė

P.s. kitą sekmadienį interviu su manimi rodys Pūko TV laida "Kultūros aidai":))

0 komentarai (-ų):

 
Blogger design by suckmylolly.com