2009 m. rugsėjo 28 d., pirmadienis

Pasaka apie maišelį Blaškytoją

Kartą, lietingą rudens popietę, netolimoje Kauno karalystėje prie Neries ir Nemuno santakos, gotikinėje švietimo šventovėje pavadintoje Vilniaus Universitetu, XVI menėje nuobodžiavo dvi karalaitės Dovilė ir Monika. Daraktorė kažką intensyviai pasakojo apie kultūrą ir vartojimą, apie sakralius vartojimo ritualus, o studentai skrebeno savo plunksnomis. Pripažinkim, kad vieni stropiau, o kiti nelabai, bet dirbo (laikams šiems būdinga tai): kas kramtė plunksną, kas pergamentą, kas tyliai klausėsi, kas sukinėjos, šnabždėjos ar uždavinėjo klausimus - veiksmas tą popietę menėje vyko.
Karalaitė Monika tą popietę buvo kažko nerami, o tai darė įtaką ir karalaitei Dovilei. Tad jos nepraleido progos padžiovinti savo plunksneles ir vis pakomentuoti tarpusavyje daraktorės perduodamas žinias. Na gerai, ir ne tik jas:) bet tikrąjam šios kilnios popietės tikslui - mokslo šaknų kramtymui vis gi susikaupdavo.
Viduryje neįtikėtinai informatyvios daraktorės lekcijos, karalaitės kiek susirūpinusios, kad dar nemaža dalis šios daraktorės mokslo aukštojo liko, vėlgi nerimastingai ėmė žvalgytis aplinkui ir... lyg sutartinai pažvelgusios pro langą pamatė TAI! Labai kontrastingą menei aktyvų vaizdelį: kažkas neįtikėtinai smagiai, žaismingai sukinėjosi po langu. Toks baltas, judrus ir juokingas, tad karalaitės net nepabijoję gėdos sutartinai sukikeno iš to netikėto vaizdo, kuris truko vos keletą tos didžios dienos sekundžių.
- Maišelis Blaškytojas! - ištarė Dovilė.
- Man atrodo, jis praskrenda tik kartą, - atsakė Monika.

O tada Dovilei atėjo mintis, jog dažnai žmonės sako, kad Stebuklų nebūna. Netiesa! Pastebėti reikia, jie ir pačiais mažiausiais pavidalais pačiais netikėčiausiais momentais pasirodo. *šypsosi*

2 komentarai (-ų):

Monika rašė...

Taip, mes jį pamatėm!
Do ir Mo mojavo maišelis ;)

P.S. nu bet pasakų stilių tai tu įvaldžiusi puikiausiai :)

Autorius rašė...

Ale bandė prasprūst nepastebėtas:D
Kai turiu ūpo, galiu ir pasaką parašyt:}

o kur dar žiauriai juokinga ir keista kelionė autobusu. Norėjau ten pradėt pasakot seną gerą istoriją apie pyragą Traputį, jei ir toliau šitaip juokingai grūsimės:D

 
Blogger design by suckmylolly.com